Η συνάντηση, αν και είχε κυρίως εθιμοτυπικό χαρακτήρα, έδωσε την ευκαιρία για ουσιαστικές συζητήσεις και δρομολόγηση μελλοντικών συναντήσεων για την ενημέρωση της Συντονίστριας του Γραφείου του Πρωθυπουργού σχετικά με τις εξελίξεις στην Καβάλα.

Ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε τη σημασία της επίσκεψης, σημειώνοντας ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε σε κρίσιμα θέματα της περιοχής, όπως το ζήτημα του αεροδρομίου. Ανέφερε ότι η βοήθεια της κ. Σώκου είναι αναγκαία για την επίλυση θεμάτων που δεν μπορούν να διαχειριστούν εύκολα, ειδικά όταν προκύπτουν προβλήματα με μεγάλες εταιρείες όπως η Aegean. Ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ελπίδα ότι η κ. Σώκου θα συνδράμει στην επίλυση αυτών των ζητημάτων.

«Η συνάντηση ήταν μια ευκαιρία να αναδείξουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην Καβάλα και να σχεδιάσουμε βήματα για την επίλυσή τους. Η κ. Σώκου, γνωστή και από την εποχή που παρουσίαζε δελτία ειδήσεων στην Αλεξανδρούπολη, μας βοηθά να επισημάνουμε τα ζητήματα που πρέπει να προχωρήσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκόπουλος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στο πρόβλημα με τις πτήσεις της Aegean, χαρακτηρίζοντάς το ως «μεγάλη πληγή» για την Καβάλα. Σύμφωνα με τον κ. Μαρκόπουλο, τα δρομολόγια Καβάλας – Αθηνών είναι περιορισμένα και σε μη βολικές ώρες, κάτι που δυσχεραίνει τη σύνδεση της περιοχής με την πρωτεύουσα. «Δεν αποδεχόμαστε αυτή τη συμπεριφορά. Εάν η Aegean συνεχίσει να μας αγνοεί, θα αναζητήσουμε εναλλακτικές λύσεις με ιδιωτικές εταιρείες που θα μας παρέχουν καλύτερη εξυπηρέτηση», πρόσθεσε.

Η επίσκεψη της κ. Σώκου επιβεβαίωσε την υποστήριξη της κυβέρνησης στη διοίκηση Τοψίδη, με τον κ. Μαρκόπουλο να τονίζει ότι η τρέχουσα διοίκηση δεν αμφισβητείται και εργάζεται ακούραστα για την προώθηση των συμφερόντων της περιοχής. Η συνεργασία με την κ. Σώκου θεωρείται κρίσιμη για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και την προώθηση των τοπικών ζητημάτων.