Γιώργος Καραϊβάζ: Τα αδέρφια αρνούνται την εμπλοκή στη δολοφονία

«Στον Άλιμο μοίραζα φυλλάδια» - «Παίζεται η ζωή μου εδώ» είπαν για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Στη γραμμή της πλήρους άρνησης της κακουργηματικής κατηγορίας για την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ κινήθηκαν και οι δύο κατηγορούμενοι οι οποίοι κάθονται στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Πρώτος απολογήθηκε ο 49χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος υποστήριξε πως την ημέρα της δολοφονίας του δημοσιογράφου και μία ημέρα πριν είχε πάει στον Άλιμο με το βανάκι της εταιρίας του (η οποία είχε ως αντικείμενο καθαρισμούς, αποφράξεις κλπ) μαζί με τον ανήλικο -τότε- ξάδελφο του για να μοιράσει φυλλάδια.

Όπως ισχυρίστηκε στην απολογία του όταν προσήχθη από τι Αρχές για την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου, κοιτώντας το ημερολόγιο-ατζέντα του διαπίστωσε πως είχε πάει με το βανάκι του στην περιοχή για να κάνει μοίρασμα φυλλαδίων.

Πρόεδρος: Διάβασα προσεκτικά την ατζέντα σας, δεν εντόπισα διαμοιρασμό σε άλλα φύλλα…

Κατηγορούμενος : Συνήθως αναλάμβανε και η Τ…, να μοιράσει στις κοντινές περιοχές.

Πρόεδρος : Μόνο δύο ημέρες το χρόνο μοιράσατε φυλλάδια το 2021;

Κατηγορούμενο : Όχι μοιράσαμε και άλλες ημέρες αλλά έκοψα εγώ να μοιράζω.

Πρόεδρος: Άρα κάνατε δύο φορές το 2021;

Κατηγορούμενος: Πρέπει να πήγα 3-4 φορές αλλά δεν το σημείωσα.

Πρόεδρος: Για ποιο λόγο δεν το καταχωρίσατε;

Κατηγορούμενος: Μπορεί να μην πρόλαβα, να το έκανα έκτακτα.

«Παίζεται η ζωή μου εδώ»

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ηλικίας 41 ετών, επίσης αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε πως εκείνη την ημέρα είχε πάει με ένα φίλο του να δουν ένα φορτηγό που είχαν αγοράσει με σκοπό να το μεταπουλήσουν. Μάλιστα επικαλείται και σχετική φωτογραφία που έχει αναρτηθεί και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ισχυρίστηκε μάλιστα πως δεν έχει καμία σχέση με όπλα παρά το γεγονός ότι πήγαινε σε σκοπευτήριο. «Δεν έχω καμία σχέση με τα όπλα. Εγώ απλά πήγαινα στο σκοπευτικό όμιλο. Εκεί που πηγαίνω επειδή υπάρχουν δικαστές, επιχειρηματίες, γιατροί το έκανα για δημόσιες σχέσεις» είπε ο κατηγορούμενος ισχυριζόμενος πως συχνά άλλαξε κινητά για προσωπικούς λόγους. «Εγώ θέλω να πω αλήθεια, παίζεται η ζωή μου εδώ, θα μείνουν παιδιά μου ορφανά» είπε ο 41χρονος στην απολογία του.

Η δίκη συνεχίζεται τη Δευτέρα με την πρόταση της εισαγγελέως και μετά το τέλος των αγορεύσεων των δύο πλευρών αναμένεται η έκδοση της απόφασης.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.