Εκπαιδευόμενοι Μελισσοκόμοι από την Ελασσόνα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της αγροδιατροφικής εκπαίδευσης, εκπαιδευόμενοι του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) του Δήμου Ελασσόνας επισκέφθηκαν το νεοανακαινισμένο εργαστήριο Εφαρμοσμένης Μελισσοκομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη Γαιόπολη της Λάρισας.

Η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να διευρύνουν τις γνώσεις τους στον τομέα της μελισσοκομίας, καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα σε πέντε διαφορετικές κατευθύνσεις, όπως γάλα, μέλι, κρασί, κρέας και αρωματικά φυτά.

Το εργαστήριο Εφαρμοσμένης Μελισσοκομίας, ένα υπερσύγχρονο κέντρο έρευνας και εκπαίδευσης, αποτέλεσε την ιδανική τοποθεσία για τους εκπαιδευόμενους, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την επιστήμη και την τέχνη της μελισσοκομίας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με εξειδικευμένους επιστήμονες και να μάθουν για τη διαχείριση των κυψελών, την παραγωγή και τον έλεγχο των ιδιοτήτων του μελιού, καθώς και για την κρίσιμη σημασία των μελισσών στο οικοσύστημα. Οι συζητήσεις περιλάμβαναν επίσης παραδοσιακές και σύγχρονες τεχνολογίες που εφαρμόζονται στην παραγωγή μελιού.

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα ξεχώρισε, καθώς οι εκπαιδευόμενοι του Δήμου Ελασσόνας είναι οι πρώτοι επισκέπτες του νέου εργαστηρίου, κάτι που υπογραμμίζει την πρωτοπορία του δήμου στην παροχή σύγχρονης εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευόμενοι είχαν επίσης την ευκαιρία να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία στο εργαστήριο υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Αλέξανδρου Παπαχριστοφόρου, υπεύθυνου του προγράμματος μελισσοκομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η συζήτηση που ακολούθησε επικεντρώθηκε στη σημασία της εκπαιδευτικής αυτής εμπειρίας, η οποία ενισχύει τους δεσμούς και τη συνεργασία μεταξύ των μελισσοκόμων και επιστημονικών φορέων. Τονίστηκε η αξία της συνέχισης της επικοινωνίας και συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με στόχο την προώθηση της μελισσοκομίας, την ποιότητα των τοπικών προϊόντων και τη βιωσιμότητα του κλάδου. Η επίσκεψη αυτή έδωσε στους εκπαιδευόμενους πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες, που αναμένεται να συμβάλουν στην επαγγελματική τους εξέλιξη και στην ανάπτυξη του τοπικού αγροδιατροφικού τομέα.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας, Νίκος Γάτσας, σχολίασε με περηφάνια την επιτυχία της επίσκεψης, συγχαίροντας την ομάδα εκπαιδευομένων και εκπαιδευτών για την ενεργή συμμετοχή τους. «Η δέσμευσή μας στη στήριξη της Δια Βίου Μάθησης και της εξωστρέφειας είναι απόλυτη. Με πρωτοβουλίες όπως αυτή, ενισχύουμε την επιμόρφωση και αναβαθμίζουμε το επίπεδο της τοπικής μας κοινότητας, προωθώντας τη δυναμική της ανάπτυξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής του Δήμου Ελασσόνας για την ενίσχυση της εκπαίδευσης και της επιχειρηματικότητας στον τομέα της αγροδιατροφής, προσφέροντας στους κατοίκους της περιοχής τα εφόδια για να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να συνεισφέρουν στην τοπική οικονομία.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.