Δήμος Παγγαίου: Αγωγή και Εξώδικο κατά ΔΕΔΔΗΕ για Συχνές Διακοπές Ρεύματος

Η ένταση και η απογοήτευση στο δήμο Παγγαίου δεν φαίνεται να έχουν τέλος, καθώς οι συχνές και πολύωρες διακοπές ρεύματος προκαλούν σοβαρά προβλήματα.

Ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ανακοίνωσε ότι ο δήμος προχωρά σε νομικές ενέργειες εναντίον του ΔΕΔΔΗΕ, με την υποβολή αγωγής αποζημίωσης να έρχεται ως επόμενο βήμα μετά το ήδη κατατεθέν εξώδικο.

Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε με έντονη ανησυχία στις συνεχιζόμενες διακοπές ρεύματος, οι οποίες, όπως είπε, δεν είναι μόνο μακρές αλλά και ιδιαίτερα συχνές. Τα προβλήματα που προκαλούνται είναι σοβαρά, επηρεάζοντας τη λειτουργία των αντλιοστασίων άρδευσης και τα δίκτυα ύδρευσης του δήμου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η συνεχιζόμενη πτώση της τάσης και οι συχνές διακοπές δημιουργούν έντονες αυξομειώσεις πίεσης, με αποτέλεσμα την εισχώρηση αέρα στα δίκτυα και τα πολλαπλά σπασίματα σωληνώσεων.

Η κατάσταση αυτή, σύμφωνα με τον δήμαρχο, επιβαρύνει δραματικά την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση του δήμου, απαιτώντας την καταβολή πολλών εργατοωρών και πιέζοντας το προσωπικό και τους διοικούντες. «Η αγανάκτηση των πολιτών και η δική μας είναι πλέον αφόρητη. Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η αύξηση του ενεργειακού κόστους προσθέτει επιπλέον βάρος στη δύσκολη κατάσταση. Αντί να βελτιώνονται οι συνθήκες, η κατάσταση επιδεινώνεται συνεχώς. «Αντί να επιλύονται τα προβλήματα, βλέπουμε πως η κατάσταση χειροτερεύει μέρα με την ημέρα», τόνισε ο κ. Αναστασιάδης.

Ο δήμος Παγγαίου ετοιμάζεται να προχωρήσει σε επιπλέον νομικές ενέργειες για να αντιμετωπίσει την κρίση, ελπίζοντας ότι η νομική οδός θα προσφέρει κάποια ανακούφιση και λύση στα προβλήματα που πλήττουν την περιοχή.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.