Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 41χρονος που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία του 64χρονου στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας στην Αρκαδία. Η 34χρονη σύζυγός του αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Η απολογία τους στις δικαστικές Αρχές ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ.

Ο συνήγορος του 64χρονου που έχασε τη ζωή του, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την υπόθεση.

«Είχα τηρήσει μία στάση αναμονής διότι περίμενα τις απολογίες. Πραγματικά απορώ πώς έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συνέργεια της συζύγου όταν υπήρχαν μαρτυρίες πως κλώτσησε και εκείνη το θύμα» είπε.

«Το ζευγάρι ήταν στο αμάξι όταν ξεκίνησε το περιστατικό και το θύμα έξω» ανέφερε και συνέχισε: «Εκεί υπάρχει κάποιος διάλογος, όπου το ζευγάρι μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι θέλει γιατί δεν είναι καταγεγραμμένα και μετά από αυτή τη συζήτηση βγήκαν έξω και τον χτύπησαν. Αυτόπτης μάρτυρας είπε πως ο άνδρας τον χτυπούσε στο κεφάλι. Υπάρχουν μαρτυρίες που λένε πως έχασε τη ζωή του εκεί, έβγαζε αφρούς από το στόμα».

«Ο ισχυρισμός τους είναι για άμυνα και επιμένω, όταν δύο άτομα είναι μέσα στο αμάξι και αυτός που σου επιτίθεται είναι έξω από το αμάξι, το πρώτο είναι να φύγεις. Η άμυνα στέκεται όταν δεν έχεις άλλη επιλογή. Δεν είναι νόμιμη άμυνα να χτυπάς τον άλλον στο κεφάλι. Ιατροδικαστική έκθεση δεν έχουμε ακόμα. Έχουμε πληροφορίες και θα κάνουμε και αιτήματα για άτομα που ήταν μπροστά και όπως μου είπαν είχαν μία παθητική στάση. Θα ζητήσουμε ευθύνες για όποιον οδήγησε στον θάνατο τον Νίκο» τόνισε ο κ.Γεωργακόπουλος.

Λέων: Να περιμένουμε τις τοξικολογικές

O Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, αναφερόμενος στην ιατροδικαστική έκθεση είπε:

«Έχει γίνει η κλινική εξέταση γιατί είναι σημαντικό και οι δράστες να εξεταστούν για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν χτυπήματα γιατί υπάρχει ο ισχυρισμός για επίθεση από το θύμα. Όσον αφορά την νεκροψία, ο συνάδελφος ήδη θα έχει μία πρώτη άποψη, όμως σωστά έχει πάρει ιστολογικά, όπου μπορούμε να δούμε πώς η κάκωση οδήγησε στον θάνατο».

Και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να περιμένουμε τις εξετάσεις και τις τοξικολογίες για να δούμε τι και αν είχε καταναλώσει κάτι αυτός ο άνθρωπος. Για τους δράστες ο ιατροδικαστής θα έκρινε εάν χρειάζεται ιατροδικαστική εξέταση».

Ο ποινικολόγος, Βασίλης Χειρδάρης, μίλησε για την υπόθεση. «Ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να κάνει αίτηση αντικατάστασης των περιοριστών όρων ή της κράτησης. Στην πράξη πολύ δύσκολα δέχονται τέτοια αιτήματα ο εισαγγελέας. (Ο κόσμος) θα έπρεπε να παρέμβει, είναι αντικοινωνική αυτή η συμπεριφορά. Δυστυχώς, η σύγχρονη κοινωνία αυτή είναι, τραβάει με το κινητό. Πιστεύω πως σε αυτό πρέπει να γίνει μία νομοθετική παρέμβαση για να μην υπάρχει αμφιβολία για το εάν θα πρέπει να υπάρχουν ποινικές διώξεις».

Η φονική επίθεση

Όπως προέκυψε από τις αστυνομικές έρευνες, το θύμα είχε λογομαχία με την 34χρονη και τον 41χρονο σύζυγό της, όταν κατά την αποχώρησή τους από την πλατεία Άγιου Πέτρου, όπου ήταν καλεσμένοι σε κοινωνική εκδήλωση, η γυναίκα δέχθηκε λεκτική παρενόχληση από τον παθόντα, όπως κατήγγειλε η ίδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι υποστηρίζει ότι το θύμα προσπάθησε να εισέλθει βίαια στο αυτοκίνητό τους, παρουσία του τρίχρονου παιδιού τους, και πως βρίσκονταν σε άμυνα προκειμένου να αντιμετωπίσουν μια πρωτόγνωρη επίθεση και πως δεν κατάλαβαν ότι ο 64χρονος ήταν νεκρός.

Σημειώνεται πως υπάρχουν κάποιες μαρτυρίες που αναφέρουν ότι και οι εμπλεκόμενοι είχαν καταναλώσει αλκοόλ, χωρίς όμως να είναι υπό την επήρεια.

Πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρχε κόσμος που αντί να βοηθήσει, τραβούσε βίντεο το περιστατικό.