Ανοιχτός Διαγωνισμός για Κατασκευή Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων στη Σίφνο

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 5.790.000,00 € (χωρίς ΦΠΑ), εντάσσεται στο Περιφερειακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο» 2021-2027 και αφορά την αναβάθμιση των υποδομών διαχείρισης λυμάτων στην περιοχή.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώθηκε η προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για την ανέγερση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας και Διάθεσης Λυμάτων στην Απολλωνία και τον Αρτεμώνα του Δήμου Σίφνου.

Η νέα εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ) θα εξυπηρετήσει όχι μόνο τους οικισμούς Απολλωνίας και Αρτεμώνα, αλλά και το Κάτω Πετάλι, καλύπτοντας έτσι τις αυξανόμενες ανάγκες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σίφνου. Η ΕΕΛ θα είναι υπεύθυνη για την επεξεργασία των αστικών λυμάτων και των υγρών αποβλήτων από τις βιοτεχνικές μονάδες της περιοχής, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη λύση στη διαχείριση των αποβλήτων.

Η δημοπρασία περιλαμβάνει μια σειρά από σημαντικές εργασίες:

  • Εκπόνηση μελέτης εφαρμογής και συμπληρωματικών μελετών.
  • Κατασκευή όλων των έργων που σχετίζονται με την πρόσβαση, την ΕΕΛ και το πεδίο άρδευσης.
  • Προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού.
  • Θέση σε αποδοτική λειτουργία του έργου για έναν μήνα και δοκιμαστική λειτουργία με συντήρηση για δώδεκα μήνες μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής.

Οι ενδιαφερόμενοι διαγωνιζόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις προσφορές τους ηλεκτρονικά μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ. Η καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική υποβολή είναι η Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024, μέχρι τις 16:00. Η αποσφράγιση των προσφορών θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024, στις 10:00 π.μ.

Η συνολική διάρκεια εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 30 μήνες, εκ των οποίων 18 μήνες αφορούν τις κατασκευαστικές εργασίες και 12 μήνες τη δοκιμαστική λειτουργία της ΕΕΛ. Ο Δήμος Σίφνου αναλαμβάνει το ρόλο του κυρίου του έργου, ενώ η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι ο φορέας κατασκευής.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.