ΣΥΡΙΖΑ: Η fast track συνεδρίαση της ΚΟΕΣ και η ΚΕ των αλλαγών

Οριστικά στις αρχές Οκτωβρίου το καταστατικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ παρά τις ενστάσεις στελεχών.

Περί τα 20 λεπτά διήρκησε μόνο η επαναπρογραμματισμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου που είχε διακοπεί την περασμένη Τρίτη έπειτα από το εμπρηστικό «όποιος διαφωνεί μαζί μου να σηκωθεί να φύγει» του Στέφανου Κασσελάκη.

Σύμφωνα με τις πηγές από την Κουμουνδούρου, η γραμματεία της ΚΟΕΣ χρειάστηκε ν’ ασχοληθεί μόνο με αμιγώς διαδικαστικά ζητήματα κι άρα δεν υπήρχε ουσία να συνεχιστεί επί μακρόν η συζήτηση. Προτιμήθηκε αντ’ αυτού η επιτροπή να συνεδριάσει σε πλήρη σύνθεση κατά τις πρώτες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας έτσι ώστε να καθοριστούν οι αρμοδιότητες των μελών και να κατανεμηθούν οι ρόλοι στις επιμέρους κατηγορίες. Για να διευκολυνθούν άπαντες η συνεδρίαση θα γίνει διαδικτυακά.

Κρίσιμη η προσυνεδριακή Κεντρική Επιτροπή

Εν τω μεταξύ η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγου επιβεβαίωσε πως στην Κεντρική Επιτροπή που θα συνέλθει το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Σεπτεμβρίου θα εγκριθούν οι προτεινόμενες καταστατικές αλλαγές. Δηλαδή οι ιδέες του Στέφανου Κασσελάκη για την κατάργηση κατευθυντήριων οργάνων και τη θέσπιση νέων θα τεθούν προς έγκριση ή απόρριψη από τα μέλη έτσι ώστε να φτάσουν στους συνέδρους.

Παράλληλα θα οριστεί η Επιτροπή Πολιτικής Απόφασης του Συνεδρίου, το οποίο παρά τις ενστάσεις αρκετών στελεχών δεδομένου πως συμπίπτει με τις εκλογές στο ΠαΣοΚ, πρόκειται να διεξαχθεί το διάστημα 3-6 Οκτωβρίου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.