Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION , ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Μιχάλης Κατρίνης, αναφερόμενος στο περιστατικό με τον Παύλο Πολάκη στη Βουλή, τόνισε: «Αν δεν υπήρχε η ακαριαία και έντονη συναισθηματικά αντίδραση της κ. Λινού, δεν είμαι βέβαιος ότι ο κ. Πολάκης θα είχε αποπεμφθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Στη Μεγάλη Παράταξη όμως για την οποία μιλάω , που θα αποτελέσει τον εναλλακτικό πόλο εξουσίας και θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, δεν υπάρχει χώρος για τον κύριο Πολάκη και ότι αυτός αποπνέει ή εκπροσωπεί. Η συμπεριφορά του κύριο Πολάκη δεν είναι μόνο πολιτικά καταδικαστέα, είναι καταδικαστέα σε ανθρώπινο και ηθικό επίπεδο. Οι πολιτικοί πρέπει να εκπέμπουν σεβασμό και δημοκρατικό ήθος απέναντι στους πολίτες και στους πολιτικούς τους αντιπάλους», σημείωσε ακόμα.

«Για τη Νέα Δημοκρατία η δημόσια υγεία είναι ένα βάρος»

Ο Μιχάλης Κατρίνης έκανε ειδική αναφορά και σε όσα συμβαίνουν στον τομέα της υγείας. Ενώ επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει αφήσει χωρίς γιατρούς τα περιφερειακά νοσοκομεία και ουσιαστικά επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες της.

«Για το ΠαΣοΚ  η δημόσια υγεία είναι αγαθό, είναι δικαίωμα, είναι κοινωνική κατάκτηση. Για τη Νέα Δημοκρατία η δημόσια υγεία είναι ένα βάρος για το οποίο θα ήθελε να απαλλαγεί. Ο κύριος Γεωργιάδης ανάρτησε χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία με το προσωπικό του Αττικού Νοσοκομείου και για να δείξει ότι όλα βαίνουν καλώς στα δημόσια νοσοκομεία. Χθες το Αττικό νοσοκομείο δεν είχε εφημερία. Αλλά ο κύριος Γεωργιάδης δεν έχει τις αντοχές να πάει σε εφημερία του Αττικού νοσοκομείου όπου έχουμε 100 ράντζα, όπου έχουμε οκτώ ώρες αναμονή για να κάνει εισαγωγή κάποιος», υπογράμμισε για τον υπουργό Υγείας και το ΕΣΥ.

Ενώ συνέχισε ότι «και σε αυτό δεν φταίνε οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι εργαζόμενοι που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, αλλά το γεγονός ότι και η ναυαρχίδα των Πανεπιστημιακών και δημόσιων νοσοκομείων που είναι το Αττικό Νοσοκομείο είναι υποστελεχωμένη».

Τραπεζικό σύστημα και οικονομία

Ο Μιχάλης Κατρίνης αναφέρθηκε και στο τραπεζικό σύστημα. Δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι ο ρόλος του τραπεζικού συστήματος επικεντρώνεται στο να είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει την πραγματική οικονομία. Στην Ελλάδα δεν συμβαίνει αυτό γιατί δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Επιπρόσθετα η μεγάλη πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων είναι αποκλεισμένη από το τραπεζικό σύστημα και τη ρευστότητα, δήλωσε. Το 98% της επιχειρηματικότητας είναι αποκλεισμένο από το τραπεζικό σύστημα, όπως είπε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠαΣοΚ.