Ο Ίλον Μασκ τον τελευταίο καιρό έχει αποφασίσει να σταθεί δίπλα στους Ρεπουμπλικάνους και να στηρίξει στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Ντόναλντ Τραμπ.

Στην απόφαση αυτή μεταξύ άλλων τον ώθησε  η woke κουλτούρα. Ετσι ο Μασκ δηλώνει πολέμιος των φυλετικών ομάδων, αλλά και των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Με δηλώσεις του κάνει διαρκή επίθεση στα άτομα αυτών των κοινωνικών ομάδων, μεταξύ των οποίων τα τελευταία τέσσερα χρόνια ανήκει και η κόρη του, Βίβιαν Τζένα Γουίλσον, η οποία έκανε αλλαγή φύλου το 2020.

Ο Ίλον Μασκ πρόσφατα παραχώρησε μία συνέντευξη, κατά την οποία έκανε κάποιες πολύ αιχμηρές δηλώσεις καθώς δεν αποδέχεται την αλλαγή φύλου της κόρης του. Ο ισχυρός άνδρας των επιχειρήσεων αναφερόμενος σε αυτή είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: «με εξαπάτησαν να υπογράψω έγγραφα για ένα από τα μεγαλύτερα αγόρια μου, τον Ξαβιέ». Ο ίδιος επέλεξε να μιλήσει για τη φυλομετάβαση του παιδιού του, αλλά μιλώντας για αυτό σαν να μην άλλαξε ποτέ φύλο.

Η συνέντευξη που προκάλεσε τη θύελλα

Ο δισεκατομμυριούχος δίνοντας συνέντευξη στον ψυχολόγο Τζόρνταν Πίτερσον για το Daily Wire αναφερόταν στην κόρη του και αντιμετώπισε τις επιλογές της ως κάτι κακό. Ενώ δε δίστασε να πει ότι νιώθει πως «εκβιάστηκε» να συμφωνήσει στην αλλαγή φύλου, επειδή του είπαν ότι η Βίβιαν θα αυτοκτονούσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τζόρνταν Πίτερσον είναι ένας ψυχολόγος που δέχεται την παραδοσιακή διάκριση των δύο φύλων και εγκρίνει τη διατήρηση του μοντέλου του άνδρα παλιάς κοπής. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μάλιστα, φορούσε ένα σακάκι με εικόνες αγίων σε βυζαντινή τεχνοτροπία. Ο παρουσιαστής – ψυχολόγος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει απόδειξη ότι η κόρη του Ιλον Μασκ θα αυτοκτονούσε στην περίπτωση που ο πατέρας της δε υπέγραφε την αλλαγή φύλου της.    Μάλιστα  δήλωσε ότι η υποβόσκουσα κατάθλιψη και το άγχος προκαλούν υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονίας στα τρανς άτομα από τη δυσφορία του φύλου.

«Ο γιος μου είναι νεκρός»

«Είναι απίστευτα κακό και συμφωνώ μαζί σας ότι οι άνθρωποι που το προωθούν αυτό θα πρέπει να πάνε φυλακή», του απάντησε ο ιδιοκτήτης του X. «Με ξεγέλασαν για να το κάνω. Δεν μου εξήγησαν ότι οι αναστολείς της εφηβείας είναι στην πραγματικότητα απλώς φάρμακα αποστείρωσης», συμπλήρωσε.

«Ο γιος μου είναι νεκρός, σκοτώθηκε από τον ιό της woke κουλτούρας», υπογράμμισε ο Ίλον Μασκ. Παράλληλα, ορκίστηκε να καταστρέψει τη woke κουλτούρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά από την εξαπάτηση που βίωσε από την οικογένειά του, άρχισε να στρέφεται προς τα δεξιά. Ωστόσο, όπως σημείωσε ο ιδρυτής της Tesla, έχει στηρίξει και τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους. Αν και δεν έχει κάνει μεγάλες δωρεές για την πολιτική σκηνή της χώρας του.

Πλέον όμως, ο Ίλον Μασκ έχει κάνει αρκετά εμφανές ότι τάσσεται υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ και του κόμματός του. Μάλιστα, δημοσίευμα της «Wall Street Journal» αναφέρει ότι κάνει δωρεές 45 εκατομμυρίων δολαρίων το μήνα, για την επιστροφή του πρώην προέδρου.

Τι είναι η woke κουλτούρα

Ως woke κουλτούρα ορίζεται η «αφύπνιση» αυτών που τάσσονται υπέρ σε θέματα φυλετικής δικαιοσύνης. Ο όρος που συμπεριλήφθηκε το 2017 στο λεξικό της Οξφόρδης αναφέρεται στο «ξύπνημα» και την «εγρήγορση». Η έκφραση προήλθε από την αργκό των Αφροαμερικανών.

Ουσιαστικά, είναι η τάση των ανθρώπων να μη μένουν απαθείς στις διακρίσεις και τις κοινωνικές αδικίες. Αναφέρεται σε όλους αυτούς που επιχειρούν να αναζητήσουν δικαιοσύνη και ίσες ευκαιρίες.

Ο πρώτος δίαυλος ανάπτυξης του φαινομένου υπήρξε το Twitter, ενώ χαρακτηριστικό παράδειγμα της κουλτούρας είναι το κίνημα «Black Lives Matter».

Το ρεύμα αυτό έχει αγκαλιαστεί με ιδιαίτερη θέρμη από τη γενιά των Millenials, αλλά και από την GenZ (Generation Z).

Βίβιαν Τζένα Γουίλσον, η κόρη του Μασκ

Η 20χρονη Βίβιαν είναι ένα διεμφυλικό άτομο. Το 2022 η ίδια αποφάσισε και άλλαξε νομικά το φύλο της σε θηλυκό και το όνομά της από Ξαβιέ σε Βίβιαν Τζένα. Η αίτησή της για τη φυλομετάβαση κατατέθηκε μόλις τρεις ημέρες μετά την ενηλικίωσή της και τα δικαστικά έγγραφα δημοσιοποιήθηκαν την επόμενη της Ημέρας του Πατέρα.

Η Βίβιαν έχει καταθέσει δικαστικώς ότι δε θέλει να έχει καμία σχέση με τον Ίλον Μασκ, «δεν επιθυμεί πλέον να σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο» με το δισεκατομμυριούχο πατέρα της. Για αυτό το λόγο δε, έχει επιλέξει να φέρει και το όνομα της υποστηρικτικής μητέρας της, Τζάστιν Γουίλσον.

Από τα μηνύματά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η 20χρονη έχει δείξει ότι προσπάθησε για πολύ καιρό να αποκρύψει από τον πατέρα της την πραγματική ταυτότητα φύλου της.

«Μην το πεις στον πατέρα μου»

Η Βίβιαν Τζένα Γουίλσον αποφάσισε στα 16 της να μοιραστεί με τη θεία της ότι είναι τρανσέξουαλ. «Είμαι τρανσέξουαλ και το όνομά μου τώρα είναι Τζένα. Μην το πεις στον πατέρα μου», ανέφερε.

Πέρα από το γεγονός ότι ο Ιλονα Μασκ κατηγορεί την κόρη του για το έκανε  φυλομετάβασης,  την κατηγορεί επίσης ως «κομμουνίστρια». Μάλιστα, θεώρησε υπεύθυνο για τις απόψεις και τις πεποιθήσεις της, το ακριβό ιδιωτικό σχολείο και τα μαθήματα που της παρείχε.

Βέβαια, από την άλλη πλευρά στη βιογραφία του πάμπλουτου άνδρα αναφέρεται ότι η ρήξη με την κόρη του τού έχει στοιχήσει. «Τον πόνεσε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στη ζωή του μετά από τον βρεφικό θάνατο του πρωτότοκου παιδιού του Νεβάντα», το οποίο πέθανε μόλις δέκα εβδομάδων από σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου.

Η μετωπική σύγκρουση της Βίβιαν και του Ίλον

Στην αντεπίθεση πέρασε η Βίβιαν Τζένα Γουίλσον μετά από τις δηλώσεις του πατέρα της. Η κόρη του Ίλον Μασκ αποφάσισε να «σπάσει» τη σιωπή της και να του απαντήσει.

Η οργή της ήρθε από το «Threads» τον ισχυρό αντίπαλο του X που ανήκει στον επιχειρηματία. Μέσα από αυτό ήθελε για ακόμα μία φορά να τον πλήξει, όπως εκείνος την προσέλαβε.

Με μία σωρεία από αναρτήσεις, η Βίβιαν ξεκίνησε να γράφει ότι «για νεκρή μοιάζω αρκετά καλή». Ενώ εν συνεχεία, απάντησε στο σχόλιο του Ίλον Μασκ πως είναι αυτιστική.

Δημοσίευση από @vivllainous
Προβολή στο Threads

«Αυτό είναι εντελώς ψευδές. Κυριολεκτικά δεν συνέβη ποτέ. Ποτέ. Δεν καταλαβαίνω από πού το έβγαλε αυτό. Το καλύτερο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι εμπνεύστηκε από τη σχολή του Milo Yannopoulos για τα στερεότυπα των γκέι, διάλεξε τυχαία ορισμένα από αυτά και τα χρησιμοποίησε σε μια τελευταία προσπάθεια να φανεί συμπαθής ενώ είναι εμφανώς στην λάθος πλευρά της ιστορίας», υπογράμμισε εκείνη.

«Δεν ξέρει πώς ήμουν σαν παιδί γιατί απλά δεν ήταν ποτέ κοντά μου»

Η κόρη του Ίλον Μασκ συνέχισε την επίθεσή της, λέγοντας ότι «δεν είχα «αγάπη για τα μιούζικαλ και το θέατρο» όταν ήμουν 4 ετών, γιατί… ήμουν απλά 4 ετών. Δεν χρησιμοποιούσα τον όρο «fabulous» γιατί όταν ήμουν τεσσάρων ετών. Και πάλι θέλω να τονίσω ότι ήμουν μόνο τεσσάρων ετών. Αυτό είναι τόσο προφανές που δεν νομίζω ότι χρειάζεται περαιτέρω εξήγηση αλλά οι άνθρωποι πιστεύουν αυτές τις ανοησίες, γι’ αυτό και απαντάω σε αυτές»

«Όλα αυτά είναι από το μυαλό του και υπάρχει λόγος γι’ αυτό. Δεν ξέρει πώς ήμουν σαν παιδί γιατί απλά δεν ήταν ποτέ κοντά μου και τον λίγο χρόνο που ήταν, με παρενοχλούσε συνεχώς για τη θηλυκότητα και την queerness μου. Και επειδή προφανώς δεν μπορεί να το πει αυτό, με έχει περιορίσει σε ένα γα…μενο στερεότυπο. Πιστεύω ότι αυτό λέει πολλά για το πώς αντιμετωπίζει τους queer και τα παιδιά εν γένει», ανέφερε χαρακτηριστικά η Βίβιαν Τζένα για τον επιχειρηματία.

Η ίδια κατέληξε τονίζοντας πως «Όσο για το ότι δεν είμαι γυναίκα… Ναι, εντάξει, ό,τι πεις. Είμαι νόμιμα αναγνωρισμένη γυναίκα στην πολιτεία της Καλιφόρνια και δεν ασχολούμαι με τις απόψεις όσον είναι κάτω από μένα. Ο Έλον δεν μπορεί να πει το ίδιο γιατί σε μια επίθεση λόγω της κεταμίνης είναι απελπισμένος για προσοχή και επιβεβαίωση από έναν στρατό followers».

Τα παιδιά του Ίλον Μασκ

Ο Ίλον Μασκ έχει αποκτήσει 12 παιδιά τα τελευταία 22 χρόνια. Ο επιχειρηματίας έχει μιλήσει δημόσια για την άποψή του, ότι ο κόσμος είναι υποπληθυσμιακά ανεπτυγμένος. Τα παιδιά του τα απέκτησε με τρεις διαφορετικές γυναίκες, την Καναδή συγγραφέα Τζάστιν Γουίλσον, τη μουσικό Grimes και την υπάλληλό του, Shivon Zilis. Το μικρότερο παιδί του, με τη Zilis, γεννήθηκε το 2024.

Υπενθυμίζεται δε, ότι πρόσφατα ο ιδιοκτήτης της Tesla ανακοίνωσε μέσα από το X, ότι θα μεταφέρει τα γραφεία του από την Καλιφόρνια. Τα κεντρικά γραφεία της X και της SpaceX θα φύγουν από την Καλιφόρνια, μετά το «πράσινο φως» από τον κυβερνήτη της πολιτείας Γκάβιν Νιούσομ σε νέα μέτρα προστασίας για τους τρανς και γκέι μαθητές στα σχολεία.

Ο νόμος για τους τρανς

Ο νόμος συντάχθηκε ως απάντηση στο λεγόμενο κίνημα για τα δικαιώματα των γονέων που οδήγησε τουλάχιστον  επτά σχολικές επιτροπές στην πολιτεία να εγκρίνουν κανόνες  που υποχρεώνουν τους δασκάλους να ενημερώσουν τους γονείς, εάν το παιδί τους άρχισε να χρησιμοποιεί ένα όνομα ή μία αντωνυμία που δεν ταιριάζει με το φύλο του που επίσημα φέρει από τη γέννησή του.

«Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» έγραψε στην ανάρτησή του στο Χ ο Νοτιοαφρικανός δισεκατομμυριούχος. Πρόσθεσε ότι η απόφαση του έχει να κάνει με τον εν λόγω νόμο «και πολλούς άλλους που προηγήθηκαν κι επιτίθενται τόσο στις οικογένειες όσο και στις εταιρείες». Ως αποτέλεσμα, ο Μασκ έγραψε στο X ότι θα μεταφέρει την έδρα της SpaceX από το Hawthorne στη Νότια Καλιφόρνια στο Starbase του Τέξας. Η X, η οποία έχει την έδρα της στο κέντρο του Σαν Φρανσίσκο, θα μετακομίσει στο Όστιν, είπε ο Μασκ.