Τέλος στην άναρχη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην Πλατεία Ευόσμου

Σκοπός της δημοτικής αρχής είναι να επιβάλει κανόνες στον δημόσιο χώρο και να εξασφαλίσει την ελεύθερη πρόσβαση των πεζών.

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου προχωρά σε πρωτοβουλία για την αποκατάσταση της τάξης στην πλατεία Ευόσμου, μια από τις μεγαλύτερες πλατείες της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε άλλες κεντρικές περιοχές με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η πλατεία Ευόσμου, γνωστή για τη συγκέντρωση πολλών καφέ και εστιατορίων, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω της άναρχης ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων. Παρά την ύπαρξη Κανονιστικής Διάταξης Χρήσης και Λειτουργίας Κοινόχρηστων Χώρων, η εφαρμογή της δεν είναι επαρκής. Ο δήμαρχος Λευτέρης Αλεξανδρίδης εκφράζει ανησυχία για την ασφάλεια, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση καθιστά δύσκολη την πρόσβαση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης σε ορισμένα σημεία της πλατείας.

Η δημοτική αρχή σχεδιάζει σημειακή τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου για την πλατεία Ευόσμου και την οδό Αντώνης Τρίτσης, εν αναμονή της ολοκλήρωσης της συνολικής αναθεώρησης του τοπικού σχεδίου του δήμου, που μπορεί να διαρκέσει έως δύο χρόνια. Ο δήμαρχος Αλεξανδρίδης δήλωσε στη Voria.gr ότι, προκειμένου να αποφευχθεί η μακροχρόνια αναμονή, η δημοτική αρχή προχωρά άμεσα σε ρυθμίσεις για τη νόμιμη ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων.

Η υπάρχουσα κατάσταση έχει οδηγήσει σε σοβαρή υποβάθμιση των εσόδων από τα τέλη χρήσης κοινόχρηστου χώρου. Η προηγούμενη διοίκηση είχε εισπράξει μόλις 1.650 ευρώ, όταν τα έσοδα θα έπρεπε να φτάνουν τα 7.000 – 8.000 ευρώ ανά μεγάλο κατάστημα. Ο κ. Αλεξανδρίδης ανέφερε ότι ο στόχος είναι να επαναφέρουν τα τέλη σε επίπεδα επτά ετών πριν και να βάλουν τάξη, ώστε ο δήμος να εισπράττει τα απαραίτητα έσοδα και οι επιχειρηματίες να έχουν τη διαβεβαίωση της νομιμότητας.

Ο δήμαρχος κατηγόρησε την προηγούμενη διοίκηση για ανεπάρκεια στην είσπραξη των εσόδων και την έλλειψη ελέγχων. Η τρέχουσα διοίκηση στοχεύει στην επανασύσταση του δήμου σε σύγχρονα νομικά πλαίσια και στην επίτευξη των αναγκαίων εσόδων μέσα στη χρονιά.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.