FBI για απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Δεν είμαστε σίγουροι αν τον χτύπησε σφαίρα

Ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο τραυματίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά την απόπειρα δολοφονίας του διατηρεί το FBI - Τι είπε στο Κογκρέσο ο Κρίστοφερ Ρέι - Ηθελε να τον δολοφονήσει αλά Τζον Κένεντι;

Αμφιβολίες σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε ο διευθυντής του FBI, Κρίστοφερ Ρέι, κατά την ενημέρωσή του στο Κογκρέσο.

Ειδικότερα ο Κρίστοφερ Ρέι αμφισβήτησε το κατά πόσον ο Ντόναλντ Τραμπ χτυπήθηκε από σφαίρα κατά την απόπειρα δολοφονίας του σε πολιτική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια, σημειώνοντας ότι δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί αν το τραύμα προκλήθηκε από σφαίρα ή θραύσμα.

«Mε σεβασμό στον πρώην πρόεδρο Τραμπ υπάρχουν κάποια ερωτήματα σχετικά με το αν πρόκειται για σφαίρα ή θραύσμα που χτύπησε το αυτί του», δήλωσε.

«Δεν ξέρω αυτή τη στιγμή αν η σφαίρα αυτή, εκτός από το ότι προκάλεσε το γδάρσιμο, θα μπορούσε να είχε προσγειωθεί κάπου αλλού» συμπλήρωσε.

Ο Ρέι αναμένεται να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τα λάθη που οδήγησαν στην απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ, καθώς η κριτική προς το FBI και τις Μυστικές Υπηρεσίες είναι έντονη για την αποτυχία τους να αποτρέψουν τον 20χρονο Τόμας Κρουκς από το να πυροβολήσει τον πρώην πρόεδρο.

Επισήμανε ότι όταν οι άνθρωποι των Μυστικών Υπηρεσιών έφτασαν στη σκηνή, θεωρούσαν ότι το περιστατικό είχε τελειώσει, ενώ ο Τραμπ αρνιόταν να απομακρυνθεί με φορείο, δηλώνοντας ότι θα σηκωθεί και θα περπατήσει. Ο Ρέι ανέφερε ότι το ξαφνικό γύρισμα του κεφαλιού του Τραμπ πιθανόν του έσωσε τη ζωή.

Τι έψαξε στο διαδίκτυο ο δράστης

Ο άνδρας που αποπειράθηκε να σκοτώσει τον Ντόναλντ Τραμπ έψαξε στο διαδίκτυο τον τρόπο με τον οποίο ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ δολοφόνησε τον Αμερικανό πρόεδρο Τζον Φ. Κένεντι, δήλωσε ακόμα ο διευθυντής του FBI Κρις Ρέι ενώπιων κοινοβουλευτικής επιτροπής που εξετάζει τις παραλείψεις των δυνάμεων επιβολής του νόμου στην απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου και σήμερα υποψηφίου προέδρου των Ρεπουμπλικάνων.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.