Η παρουσίαση αφορούσε τον Σάσα Βεζένκοφ, που επέστρεψε στον Ολυμπιακό μετά το σύντομο πέρασμά του από το NBA. Παρόλα αυτά κι ως αναμενόταν οι Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος κλήθηκαν ν’ απαντήσουν σε ερωτήσεις απ’ όλο το φάσμα της «ερυθρόλευκης» επικαιρότητας.

Αρχικά ο Γιώργος Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στην επανένταξη του Βούλγαρου φόργουορντ στο ρόστερ του Ολυμπιακού. «Είναι μεγάλη χαρά και συγκίνηση. Είναι ίσως η μεγαλύτερη συμφωνία στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Ο Σάσα είναι φανταστικός αθλητής, αλλά πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, είναι ένας άνθρωπος με αξίες και ιδανικά. Έχει μπέσα, λόγο και ήθος. Είναι πρότυπο για τ’ αποδυτήρια. Ταυτίζεται με την ομάδα και για αυτό τον ευχαριστούμε πολύ που ήρθε πάλι. Εφέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια στην ιστορία της ομάδας, οπότε οι προσδοκίες και τα όνειρα είναι μεγάλα. Μαζί με όλη την ομάδα, όλους τους παίκτες, τον προπονητή και όλους μαζί θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Εγγυήσεις δεν υπάρχουν, αλλά όλοι θα τα δώσουν όλα για να πάρουμε αυτό που αξίζουμε και δικαιούμαστε».

Ο αδερφός του Παναγιώτης ανέφερε: «Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ο Σάσα μιλούσε τόσο με εμάς όσο και με τους ανθρώπους της ομάδας. Ένιωθε την αγάπη μας. Ήρθε ο ίδιος στο γραφείο αφότου γύρισε. Συζητήσαμε. Το κατάλαβε πώς νιώθουμε γι’ αυτόν. Έγινε κι ένα ταξίδι που δεν το περίμενε ούτε ο ίδιος. Πιστεύω πως όλα έπαιξαν τον ρόλο τους».

«Ο Σλούκας απαξιώνει τον εαυτό του»

Η κουβέντα έφτασε φυσικά στον Κώστα Σλούκα. Ο Γιώργος Αγγελόπουλος αποκρίθηκε επ’ αυτού: «Εδώ είμαστε για τον Σάσα. Εμείς μιλάμε λίγο. Ίσως είναι κι από τα λάθη. Δεν μιλάμε συχνά. Μιλάμε όταν έχουμε να πούμε κάτι. Ο Κώστας ήταν ένας αθλητής στον οποίο ο Ολυμπιακός έδωσε τα πάντα. Τον πήραμε από παιδάκι, τον στηρίξαμε, τον πιστέψαμε. Νομίζω πως η δήλωση που έκανε ήταν εντελώς εκτός λογικής. Μπορεί να είχε πιεστεί από κάποιον ίσως.

Πίστευα πως θα ζητήσει συγγνώμη. Ήταν σε παράλληλο σύμπαν. Ο ίδιος ήρθε σε μια συνάντηση, καθυστερημένη ενδεχομένως με δική του υπαιτιότητα. Μιλήσαμε για τέσσερις ώρες σε καλό κλίμα. Σας είπε ότι έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση. Μετά από μια δυο μέρες αποχώρησε. Μετά έλεγε ότι ο σεβασμός προς εμένα και τον αδελφό μου δεν επιβλήθηκε, αλλά εμπνεύστηκε. Από τότε δεν έγινε άλλη επαφή. Τώρα πώς λέει ότι δεν είχε σεβασμό, δεν ξέρω. Φαντάζομαι πως ήδη το έχει μετανιώσει».

Επί του ίδιου θέματος ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος συμπλήρωσε: «Εμείς δεν απαξιώσαμε ποτέ τον Σλούκα. Ο ίδιος υποτιμά και απαξιώνει τον εαυτό του με τέτοιες δηλώσεις. Ποτέ δεν τον απαξιώσαμε, από την στιγμή που έφυγε κι έπειτα. Σε όσα παιχνίδια ήρθε, δε νομίζω πως έγινε κάτι ιδιαίτερο .Ο ίδιος έκανε προκλητικές κινήσεις προς τον κόσμο. Οι δηλώσεις αυτές μόνο τον ίδιο υποτιμούν».

«Δεν μπορούμε να ξεφεύγουμε και να απειλούμε ανθρώπους»

Σε ερώτηση για την τοξικότητα στο ελληνικό μπάσκετ ο Γιώργος Αγγελόπουλος υπογράμμισε: «Είχαμε πει πως η αντιπαλότητα είναι ευπρόσδεκτη, αλλά η τοξικότητα είναι κάτι επικίνδυνο. Αυτό αποδείχθηκε στους τελικούς. Πλέον έχουμε ξεφύγει, έχουμε πάει αλλού. Στην παρανομία, αλλού. Είναι πράγματα που είναι πάρα πολύ επικίνδυνα, ειδικά όταν έχουν να κάνουν με ιδιοκτήτες και προέδρους. Ποιος μπορεί να βγαίνει στην Ελλάδα και να βρίζει σκαιότατα και χυδαία τον Πρωθυπουργό.

Αυτά τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα. Ευτυχώς έχουν επιβληθεί κάποιες ποινές: 14 μήνες απαγόρευση εισόδου στον κ. Γιαννακόπουλο και 300.000€ πρόστιμο. Αν κάποιος τιμωρηθεί και κάποιος μπαίνει με το «έτσι θέλω» στο γήπεδο κι ο αγώνας γίνεται. Από κάποια ανάρτησή του ίσως κάτι άλλο έχει γίνει, κάτι πιο σημαντικό και δεν τον αφήνουν να πάει πουθενά. Ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Ευρώπη, ούτε στο Καλλιμάρμαρο. Το να είναι δυνατός ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλό, για τον αθλητισμό. Δεν μπορούμε όμως να ξεφεύγουμε και να απειλούμε ανθρώπους. Αν ακολουθήσουμε εμείς αυτόν τον δρόμο, δεν θα έχουμε αθλητισμό στη χώρα».

Τον λόγο πήρε και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Να θυμίσω πως όταν ο κ. Γιαννακόπουλος ήρθε στο ΣΕΦ, με δική μου πρωτοβουλία κατεβήκαμε και του δώσαμε το χέρι. Στους τελικούς ξέφυγε το πράγμα. Έχουν επιβληθεί ποινές, αν ο ίδιος δεν καταλάβει πως κάνει κακό στο άθλημα».

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος

«Η παραχώρηση του ΟΑΚΑ έχει γίνει με μη νόμιμο τρόπο»

Ακολούθως έγινε ερώτηση για το salary cap στην Euroleague και την παραχώρηση του ΣΕΦ στην ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος απάντησε: «Η σεζόν που θα αρχίσει στην EuroLeague είναι η τελευταία που δεν θα υπάρχει όριο. Μετά θα ξεκινήσει ένα τριετές πλάνο για να εξισορροπηθούν κάπως τα πράγματα. Μετά τη φετινή σεζόν θα γίνει μια εκλογίκευση. Όπως υπάρχει στο ΝΒΑ, που πληρώνεις πρόστιμο όταν ξεπερνάς το όριο. Είναι μια λύση για την οποία είμαστε υπέρ. Η καθυστέρηση για το ΣΕΦ δεν γίνεται εξαιτίας υμών.

Πρέπει να αντιληφθεί η Κυβέρνηση ότι δεν είναι προς όφελος κανενός αυτό. Ακόμη κι ο ίδιος ο Γιαννακόπουλος θα έπρεπε να το έχει καταλάβει. Να βγαίνει με αναρτήσεις και να απειλεί για το air condition στο ΣΕΦ και στο τι θα γίνει. Δεν ωφελεί κανέναν αυτό. Το να έχει αυτός δικό του γήπεδο κι εμείς όχι και να ανταγωνιζόμαστε. Αν θέλει κι ο ίδιος να πουλήσει τον Παναθηναϊκό, δεν τον ωφελεί αυτό. Τον ωφελεί να είναι ίσος ο ανταγωνισμός. Το να έχει μια ομάδα δικό της γήπεδο κι άλλη όχι, δεν ωφελεί κανέναν».

«Ούτε ξέρουμε κάτι που να εμποδίζει την παραχώρηση»

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος είπε από την πλευρά του: «Το salary cap είναι κάτι που θα γίνει σταδιακά, με ομαλό τρόπο, σε βάθος χρόνου θα γίνει μια εκλογίκευση. Ουσιαστικά η Ευρώπη έρχεται πιο κοντά στη φιλοσοφία του Ολυμπιακού. Αυτό αντιμετωπίζεται σε βάθος χρόνου με συναίνεση όλων των ομάδων. Δυστυχώς η παραχώρηση του ΟΑΚΑ είναι παράδειγμα αθέμιτου ανταγωνισμού. Η παραχώρηση του ΟΑΚΑ έχει γίνει με μη νόμιμο τρόπο, που δεν υπάρχει λόγος να επεκταθούμε. Στον Ολυμπιακό ξέρετε ποια είναι η κατάσταση του γηπέδου. Έχουν γίνει πολλά, έχουν αλλάξει οι νόμοι. Δεν θέλουμε να μπούμε σε λεπτομέρειες.

Με την Κυβέρνηση μιλάμε πάνω από τρία χρόνια. Δεν έχει γίνει κάτι ακόμα. Ακόμα μιλάμε. Ούτε ξέρουμε κάτι που να εμποδίζει την παραχώρηση. Δυστυχώς δεν έχει γίνει η παραχώρηση. Οι συζητήσεις συνεχίζονται. Αν δεν γίνει αυτή η παραχώρηση, θα πρέπει να εξετάσουμε όλες τις επιλογές για το πώς θα αντιδράσουμε. Σε κάποια πράγματα είμαστε πολύ δυνατοί. Με την παραχώρηση που έγινε στον Παναθηναϊκό, του χρόνου θα έχει έσοδα από εισιτήρια και σουίτες κοντά στα 20 εκατομμύρια ευρώ. Ο Ολυμπιακός θα είναι κάτω από 10 εκατομμύρια. Μόνο από το γήπεδο. Δηλαδή ο Παναθηναϊκός θα έχει πλεονέκτημα περί τα +10 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση».

«Ο Ολυμπιακός έχει ένα από τα πιο γεμάτα ρόστερ της ιστορίας του»

Σε ό,τι αφορά τέλος το ρόστερ του Ολυμπιακού ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος απάντησε: «Με βάση τις συζητήσεις με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, το ρόστερ μας έχει κλείσει. Ίσως είναι κι ένα καλοκαιρινό σπορ αυτό με τις μεταγραφές και τις συζητήσεις. Ο Ολυμπιακός έχει ένα από τα πιο γεμάτα ρόστερ της ιστορίας του, με μια τρομερή εξάδα στους ψηλούς. Έχουμε 80 αγώνες στη σεζόν. Όλοι είναι χρήσιμοι. Είναι στατιστικά αδύνατο να μη συμβούν κάποιοι τραυματισμοί, κάτι που βέβαια το απευχόμαστε».