Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι εκ νέου κάτοικος Πειραιά. Στην παρουσίαση του από τους προέδρους της ΚΑΕ Ολυμπιακός, τον Γιώργο και τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο, ο Βούλγαρος φόργουορντ μίλησε για όλα όσα τον ώθησαν να λάβει την απόφαση της επιστροφής στο ΣΕΦ και της επανένταξής του στο σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα για την επόμενη πενταετία.

Λίγο πριν οι φίλαθλοι των «ερυθρόλευκων» φρόντισαν να τον καλωσορίσουν πίσω στην Ελλάδα εν μέσω αποθέωσης.

Όλα όσα είπε ο Σάσα Βεζένκοφ:

«Ευχαριστώ τους προέδρους για την επιστροφή. Μέσα στη χρονιά δεν σταμάτησα να λαμβάνω μηνύματα από τον κόσμο. Χαιρόταν με τη χαρά μου. Ευχαριστώ τους ανθρώπους που δεν βλέπει ο κόσμος, που είναι πάντα εδώ. Ο στόχος είναι πάντα η κορυφή. Χαίρομαι που επέστρεψα, που θα ξαναπαίξω με τους συμπαίκτες μου και τα νέα παιδιά. Να δεθούμε γρήγορα και να φτάσουμε τους στόχους μας. Στόχος είναι η κορυφή με λίγα λόγια».

«Σίγουρα παίζει ρόλο όταν είσαι πέντε χρόνια σε μία ομάδα. Αυτή η επαφή με βοήθησε στο να έχω συντροφιά λόγω της διαφοράς ώρας και έβλεπα πόσο με νοιάζονται. Έπαιξε ρόλο. Εδώ είναι το σπίτι μου, είμαστε μια οικογένεια και αυτό έχει σημασία. Θέλω να ευχαριστήσω τους Ράπτορς γιατί κατάλαβαν τα θέλω μου, θέλουν να είναι χαρούμενος ο παίκτης, και ευχαριστώ τον προπονητή γιατί στο λίγο που μιλήσαμε κατάλαβε την κατάσταση και του εύχομαι τα καλύτερα».

«Το σκεφτόμουν μέχρι πριν από το τέλος αν θέλω μία δεύτερη ευκαιρία και αν μπορώ να ανταπεξέλθω σημαντικά. Το πιο σημαντικό είναι να είμαι χαρούμενος και να αγωνίζομαι για τίτλους. Θέλω να δείξω αυτό που μπορώ και αυτή είναι η πιο σωστή απόφαση με βάση τα κριτήριά μου. Το μότο μου είναι πως δεν είναι όλα για όλους. Δεν ταιριάζουμε πάντα παντού και ψυχολογικά και αθλητικά εδώ είναι καλύτερα για εμένα».

«Είμαι περήφανος γι’ αυτό που είμαι ως άνθρωπος»

«Ξέρω πού είμαι, που βρίσκομαι, μ’ αρέσει ευθύνη, δουλεύω σκληρά κι αυτός είναι ο οδηγός μου. Είτε παίρνω Χ ποσό δεν μ’ απασχολεί. Δεν φοβάμαι. Ξέρω ότι θα υπάρχουν κριτικές. Ξέρω ότι ο καθένας μπορεί μ’ ένα κουμπί να γράψει ό,τι θέλει. Λίγα λόγια, πολλή δουλειά».

«Μόνο και μόνο που είσαι σ’ έναν χώρο με τόσο ταλέντο μαθαίνεις πράγματα. Το πιο σημαντικό είναι το ψυχολογικό κομμάτι. Το NBA ήταν ένα μεγάλο σχολείο, σαν πανεπιστήμιο. Είναι κάτι που πρέπει να το ζήσεις. Βλέπουμε όμως μπροστά, αυτό έχει μείνει πίσω».

«Αν γυρίσω τον χρόνο πίσω και δω πού έχω φτάσει, είμαι περήφανος γι’ αυτό που είμαι ως άνθρωπος. Αν μπούμε και σε πιο βαθιές λεπτομέρειες, μου λείπει ένας τίτλος της EuroLeague. Γι’ αυτό είμαι εδώ, για να παλέψω να τον κατακτήσουμε. Είμαι ευγνώμων στον Θεό, στην οικογένειά μου, σε όσους ανθρώπους βρίσκονται εδώ. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να συνεχίσω να δουλεύω. Με ταπεινότητα, να κατακτήσουμε τους στόχους μας».

«Στόχος δεν είναι να βγω MVP, αλλά να κατακτήσουμε την EuroLeague. Αυτό είναι στο μυαλό μου και μόνο. Το τι θα χρειαστεί για να τα καταφέρουμε, θα το βρούμε μαζί με τον προπονητή μου. Θα κάνω τα πάντα. Μόνο αυτό με απασχολεί. Το βασικότερο είναι να είμαστε υγιείς».

«Ο κόσμος είναι ο μεγαλύτερος κριτής. Στόχος είναι να έρχεται ο κόσμος και ν μας βλέπει. Υπάρχουν άνθρωποι που απ’ αυτό τρέφονται, που συγκινούνται. Είμαι βαθύτατα συγκινημένος, ευγνώμων. Το να έρχεται ο κόσμος στις 25 Ιουλίου και να φωνάζει το όνομά σου, απλά για να σε δει είναι κάτι πολύ ωραίο. Ξέρουμε ότι θα υπάρχουν κι οι κακές βραδιές, τα δύσκολα βράδια. Πάνω απ’ όλα όμως θα πρέπει να λέμε στον κόσμο την αλήθεια. Δεν υπάρχει συμβόλαιο με την επιτυχία, αλλά πρέπει να κάνεις ό,τι περνά από το χέρι σου για να πετύχεις. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Στόχος να μη χάσουμε κανένα παιχνίδι στο ΣΕΦ».