Σκοράροντας με τους Γερεμέγεφ και Μπακασέτα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-1 της βουλγαρικής Μπότεφ στο ΟΑΚΑ και έχει τον πρώτο λόγο για να πάρει το εισιτήριο του 3ου προκριματικού γύρου του UEFA Europa League.

Γρήγορο προβάδισμα με Γερεμέγεφ

Ο Ντιέγκο Αλόνσο παρέταξε την ομάδα του με τον Ντραγκόφσκι κάτω από τα γκολπόστ, τους Βαγιαννίδη, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς στα μετόπισθεν (από δεξιά προς τα αριστερά), Αράο-Βιλένα στα χαφ, Μαντσίνι στο δεξί «φτερό», Τζούριτσιτς στο αριστερό και Μπακασέτα πίσω από τον Γερεμέγεφ.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ ζήτησε από τους παίκτες του αντέξουν στο πρώτο τέταρτο, αντ’ αυτού όμως δέχθηκαν γκολ μόλις στο 8ο λεπτό. Από γέμισμα του Μλαντένοβιτς, ο Γερεμέγεφ έβαλε πλάτη τον Ταμ με επιβλητικό σκαρί του, πλάσαρε και σημείωσε το 9ο γκολ του σε μόλις 495 αγωνιστικά λεπτά με την πράσινη φανέλα! Πέντε λεπτά αργότερα, ο Μαντσίνι έκανε το παράλληλο γύρισμα από δεξιά και ο Σουηδός έχασε μοναδική ευκαιρία (άστοχο πλασέ).

Βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Μπακασέτα

Στη συνέχεια, η Μπότεφ πίεσε ψηλά και δημιούργησε δύο επικίνδυνες καταστάσεις που εξουδετέρωσε ο Ντραγκόφσκι, προτού ο ιδιαίτερα δραστήριος Βαγιαννίδης τροφοδοτήσει ιδανικά στο 22′ τον Γερεμέγεφ, ο οποίος όμως αστόχησε.

Μέχρι το τέλος του α’ ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι είχαν τον πλήρη έλεγχο, ενώ το έργο των φιλοξενούμενων έγινε πιο δύσκολο από τη στιγμή μέσα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (30′-34′) δέχθηκαν κίτρινη οι δύο χαφ (Ετό-Περέρα). Ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 37′ με σουτ του Βιλένα και στο 41′ με κεφαλιά του Αράο, ώσπου στο 43′ ο Τζούριτσιτς κέρδισε πέναλτι από τον Ταμ και ένα λεπτό αργότερα ο Μπακασέτας ζευγάρωσε τα γκολ της ομάδας του.

Γκάφα του Βιλένα και ανοικτή η ρεβάνς

Νωρίτερα (36′) η Μπότεφ ζήτησε πέναλτι σε τάκλιν του Μλαντένοβιτς στον Ακέρε και έγινε έλεγχος από το VAR, μέσω του οποίου κρίθηκε ότι δεν υπήρχε παράβαση. MVP του πρώτου ημιχρόνου ο Βαγιαννίδης, 1 γκολ σε 3 προσπάθειες ο Γερεμέγεφ, δραστήριοι οι Τζούριτσιτς-Μπακασέτας για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος επέλεγε κατά βάση τη δεξιά πτέρυγα για να επιτεθεί.

Ο Παναθηναϊκός επανήλθε φορτσάτος στο δεύτερο μέρος, είχε αξιόλογες επισκέψεις στα αντίπαλα καρέ, καθώς και ένα ακυρωθέν γκολ του Τζούριτσιτς στο 59′. Στο 63′ πέρασε αντί του Ετό (θα έπρεπε να αποβληθεί) ο Κορόσετς, ο οποίος επτά λεπτά αργότερα είπε «ευχαριστώ» στον Βιλένα για το λάθος του και μείωσε με προβολή προ κενής εστίας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ (89΄Ινγκασον), Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Βιλένα (74’ Μαξίμοβιτς), Μαντσίνι (74’ Λημνιός), Μπακασέτας, Τζούριτσιτς (89’ Βέρμπιτς), Γερεμέγεφ (77’ Σπόραρ).

ΜΠΟΤΕΦ (Ντούσαν Κέρκεζ): Ιγκονεν, Μίνκοφ, Ταμ, Κοντέ, Μπαλογιάννης, Ετό, Περέρα (70’ Καραμπέλιοφ), Ακέρε (80’ Ντιαμπατέ), Ποπόφ (80’ Ουκάκι), Νουατσούκου, Ούτζα (70’ Σέκουλιτς).