Είκοσι τέσσερις ώρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων και το Παρίσι μοιάζει με φρούριο. Περισσότεροι από 75.000 αστυνομικοί και στρατιώτες κάνουν συνεχείς ελέγχους στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας και ελεύθεροι σκοπευτές θα βρίσκονται στις οροφές των κτιρίων.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι «δρακόντεια» και πρωτόγνωρα ακόμη και για έμπειρους ανταποκριτές. «Δεν είναι καθόλου φυσιολογικό, πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση ασφαλείας σε καιρό ειρήνης στην ιστορία της Γαλλίας. Ανησυχούν για τις τρομοκρατικές απειλές των ισλαμιστών και υπάρχουν οι πόλεμοι στη Γάζα και την Ουκρανία που σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να μεγεθύνουν αυτές τις απειλές», ανέλυσε δημοσιογράφος της Wall Street Journal.

Η καθημερινότητα των Παριζιάνων έχει γίνει δύσκολη, καθώς δρόμοι κοντά στον Σηκουάνα όπου θα πραγματοποιηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν κλείσει, όπως επίσης μεγάλοι σταθμοί του μετρό και γέφυρες που συνδέουν τις δύο πλευρές του ποταμού. Καταστήματα στην περιοχή του ποταμού έχουν κλείσει ή δεν έχουν κόσμο γιατί οι αρχές έχουν τοποθετήσει απαγορευτικές μπάρες.

Στο Λούβρο, την Παναγία των Παρισίων και τον Πύργο του Άιφελ η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη ενός κωδικού QR.

Οι γαλλικές Αρχές συνέλαβαν εχθές έναν Ρώσο σεφ που θεωρούν ότι είναι ύποπτος για συνωμοσία με ξένη χώρα, με σκοπό μία μεγάλη επίθεση. Ο Ρώσος που διαμένει μόνιμα τα τελευταία 10 χρόνια στο Παρίσι ανακρίνεται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Κι ενώ οι Γάλλοι περιμένουν πάνω από δεκαπέντε εκατομμύρια επισκέπτες, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, έστειλε επιστολή στον Γάλλο ομόλογό του, προειδοποιώντας τον για σχέδιο του Ιράν, με στόχο επίθεση κατά της ισραηλινής αντιπροσωπείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το πρόσφατο βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου με τις ωμές απειλές για «λουτρό αίματος» στη Γαλλική Μητρόπολη δημιουργεί εύλογα μεγαλύτερη ανησυχία.

Το MEGA στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το ρεπορτάζ από τον απεσταλμένο του MEGA αναφέρει ότι τα μέτρα ασφαλείας είναι πολλά ενώ ήδη έχει αποκλειστεί η περιοχή των 6 χιλιομέτρων στον Σηκουάνα, όπου θα περάσουν τα πλοιάρια με τις ομάδες για την τελετή έναρξης.

Οι στάσεις του μετρό γύρω από την περιοχή έχουν ήδη κλείσει ενώ σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, αύριο κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης θα περιπολούν 45.000 αστυνομικοί, 10.000 στρατιωτικοί και περίπου 20.000 άνδρες ιδιωτικής ασφάλειας.

Περιπολίες με ελικόπτερο θα γίνονται και πάνω από τον ουρανό του Παρισιού.