Το συνολικό έργο στην Πάτρα έχει προϋπολογισμό 3.115.000 ευρώ, εντάσσεται στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο συνολικά διαθέτει 80 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη υποδομών ηλεκτροκίνησης στη χώρα.

Ο Δήμος Πατρέων, ένας από τους πρώτους τρεις δήμους που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, σκοπεύει να εγκαταστήσει 50 φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων, με 2 σημεία φόρτισης ο καθένας, καλύπτοντας έτσι 100 σημεία φόρτισης με συνολική ισχύ 1,64MW. Ο σχετικός διαγωνισμός για την υλοποίηση του έργου βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 5 Σεπτεμβρίου 2024.

Η δράση «Φορτίζω Παντού» επιδιώκει την παροχή οικονομικών κινήτρων για την εγκατάσταση δημοσίως προσβάσιμων σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε βασικές αστικές και περιαστικές τοποθεσίες, όπως αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομους, λιμάνια και χώρους στάθμευσης.

Η Βουλευτής Αχαΐας και τέως Υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, δήλωσε: «Είμαι ικανοποιημένη που κινήθηκαν άμεσα οι διαδικασίες για τη δημιουργία 100 σημείων φόρτισης στην Πάτρα, που χρηματοδοτούνται με 546.000 ευρώ. Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για τη μείωση των εκπομπών ρύπων και την προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας στους δήμους. Μέσω του προγράμματος “Φορτίζω Παντού” προωθήσαμε την αναλογική ανάπτυξη του δικτύου φόρτισης με τον αριθμό των ηλεκτρικών οχημάτων, ώστε οι πολίτες να μπορούν να φορτίσουν οικονομικότερα τα οχήματά τους».