Βάσεις 2024: Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας – Αναλυτικές οδηγίες

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις βάσεις εισαγωγής για την τριτοβάθμια εκπαίδευση - Πού και πώς θα δείτε τα αποτελέσματα

Δημοσιεύτηκαν οι βάσεις εισαγωγής των υποψηφίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Από το απόγευμα της Πέμπτης οι μαθητές και οι γονείς τους μπορούν να δουν τους αναλυτικούς πίνακες που δημοσίευσε το υπουργείο παιδείας.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι υποψήφιοι θα μπορούν να μάθουν τα αποτελέσματα και στο Λύκειό τους.

Πού και πώς θα δείτε τα αποτελέσματα

Οι υποψήφιοι μπαίνοντας στην ειδική πλατφόρμα και αφού πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους, τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο) θα μπορούν να δουν το τμήμα ή τη σχολή εισαγωγής τους.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι που είχαν εγγραφεί στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, θα λάβουν τα αποτελέσματα εισαγωγής στο Τμήμα επιτυχίας και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Βέβαια, υπάρχει πάντα και ο παραδοσιακός τρόπος ανάρτησης των αποτελεσμάτων των Βάσεων σε εμαφανές σημείο στα Λύκεια της χώρας με την υποσημείωση ότι αναρτώνται μόνο ο κωδικός του υποψηφίου και η σχολή εισαγωγής.

Τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ

Οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ μπορούν να συνδεθούν στην ιστοσελίδα του παράλληλου μηχανογραφικού (https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr) με τους κωδικούς των πανελλαδικών εξετάσεων και να πληροφορηθούν το αποτέλεσμά τους. Ταυτόχρονα, θα υπάρχει στην ίδια ιστοσελίδα σύνδεσμος με μια λίστα με τους επιτυχόντες, η οποία περιέχει μόνο τον κωδικό εξετάσεων κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.