Συζήτηση για ακτοπλοϊκή σύνδεση Αλεξανδρούπολης με Σίγρι και Μεστά

Οι Περιφερειάρχες Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, επισκέφθηκαν τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανο Γκίκα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με το Σίγρι της Λέσβου και τα Μεστά της Χίου κατά τη θερινή περίοδο.

Οι Περιφερειάρχες υπογράμμισαν τη σημασία αυτής της σύνδεσης για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης και της οικονομικής δραστηριότητας στις περιοχές τους. Για τον σκοπό αυτό, σχεδιάζουν να καταθέσουν Μελέτη Σκοπιμότητας στο Υπουργείο. Ο Υφυπουργός Γκίκας δεσμεύθηκε να προωθήσει το αίτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες, επισημαίνοντας ότι θα εξεταστεί στο πλαίσιο του προγραμματισμού δρομολογίων, λαμβάνοντας υπόψη τον εξορθολογισμό των επιδοτούμενων γραμμών και τις διαθέσιμες πιστώσεις.

Η συνάντηση σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση των συγκοινωνιακών συνδέσεων στο Αιγαίο, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.