Η ενίσχυση της συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών αποτέλεσε το αντικείμενο συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείό Εξωτερικών.

Στη συνάντηση, που έγινε υπό την ηγεσία του προέδρου της ΚΕΔΕ, Λ. Κυρίζογλου, και της γενικής γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Μ. Μυρογιάννη, συμμετείχαν επίσης ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ Δ. Καφαντάρης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Μυτιλήνης Π. Χριστόφας, καθώς και ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας και αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Μ. Χαιρέτης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν εκτενώς προτάσεις για την προώθηση της εξωστρέφειας των τοπικών οικονομιών και επιχειρήσεων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη συστηματοποίηση της συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας, του Υπουργείου Εξωτερικών και των δήμων, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την ανάπτυξη νέων ευκαιριών για τις τοπικές επιχειρήσεις σε διεθνές επίπεδο.

Η συνάντηση αυτή υπογραμμίζει τη δέσμευση των εμπλεκόμενων φορέων να προωθήσουν κοινές δράσεις και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει η διεθνής συνεργασία για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών.