Συνάντηση Αμανατίδη με Σκυλακάκη για Τηλεθέρμανση

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Δήμαρχοι Κοζάνης, Αμυνταίου και Εορδαίας, οι οποίοι έχουν εξουσιοδοτήσει τον Περιφερειάρχη να διαπραγματευτεί για λογαριασμό τους.

Την Τετάρτη, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Αμανατίδης, είχε νέα συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Ενέργειας, επικεντρωμένη στο κρίσιμο θέμα των τηλεθερμάνσεων. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Δήμαρχοι Κοζάνης, Αμυνταίου και Εορδαίας, οι οποίοι έχουν εξουσιοδοτήσει τον Περιφερειάρχη να διαπραγματευτεί για λογαριασμό τους.

Η ατζέντα των συζητήσεων επικεντρώθηκε στις λεπτομέρειες της οριστικής συμφωνίας, με τα αιτήματα της αυτοδιοίκησης να παραμένουν σταθερά και αμετακίνητα, αποτελώντας «κόκκινες γραμμές» στις διαπραγματεύσεις. Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, δεν υπήρξε ακόμα οριστική συμφωνία, καθώς παραμένουν σοβαρές εκκρεμότητες που θα πρέπει να επιλυθούν στις επόμενες συζητήσεις.

Ωστόσο, από τη συνάντηση βγήκε μία συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία επωφελής για όλες τις πλευρές. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από τις δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας, Θόδωρου Σκυλακάκη, και της Υφυπουργού, Αλεξάνδρας Σδούκου, στη Βουλή, οι οποίοι εξέφρασαν την πρόθεση να βρεθεί μία «χρυσή τομή» το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Αμανατίδης, μετά τη συνάντηση, τόνισε την ανάγκη για γρήγορη επίλυση των ζητημάτων, ενώ στη συζήτηση τέθηκαν και άλλα θέματα, όπως η προώθηση των Ενεργειακών Κοινοτήτων και το πρόγραμμα «Απόλλων». Η έκβαση των διαπραγματεύσεων αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς το θέμα των τηλεθερμάνσεων είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.