Συμμετοχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Ολομέλεια του έργου «ONCODIR»

Στη 2η Συνάντηση Ολομέλειας του έργου “ONCODIR”, που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Horizon Europe 2021-2027, συμμετείχε το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Το έργο “ONCODIR” στοχεύει στην εφαρμογή και αναβάθμιση τεκμηριωμένων παρεμβάσεων για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου σε διάφορα επίπεδα, με επικεφαλής εταίρο το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

Στο πλαίσιο του έργου, αναπτύσσεται μια πλατφόρμα που θα συγκεντρώνει μηχανισμούς πρόβλεψης και πρόληψης, επιτρέποντας στους χρήστες—όπως κλινικούς εμπειρογνώμονες, υπεύθυνους πολιτικής και πολίτες—να αξιοποιούν τις καινοτόμες δυνατότητές της. Μέσω αυτής, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται για τα αποτελέσματα του έργου και τους τρόπους που αυτά μπορούν να συμβάλουν στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, με εργαλεία που αποκαλύπτουν κρυφούς παράγοντες κινδύνου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη, υπό τη διοργάνωση του αυστριακού οργανισμού έρευνας και καινοτομίας “SYNYO GmbH”, και είχε ως στόχο την ανασκόπηση της προόδου του έργου. Συζητήθηκαν τα έξι βασικά εργαλεία της κεντρικής πλατφόρμας και τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί. Οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν απόψεις και προτάσεις για την αποτελεσματική υλοποίηση του έργου και τα επόμενα βήματα για την ολοκλήρωση των παραδοτέων.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.