Σε μια σημαντική συνάντηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Δήμαρχος της Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης συζήτησε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Γιώργο Φλωρίδη, για θέματα που αφορούν την πόλη και εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Υπουργείου.

Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης ήταν η παραμονή του Ειρηνοδικείου στη Νέα Ιωνία, με προοπτική την αναβάθμισή του σε Πρωτοδικείο, στο πλαίσιο της ενοποίησης των τριών Ειρηνοδικείων στην περιοχή. Ο Δήμαρχος τόνισε τη σημασία του Ειρηνοδικείου για την πόλη, αναφέροντας: «Το Ειρηνοδικείο αποτελεί παράδοση για την πόλη μας και είναι συνδεδεμένο τόσο με την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας όσο και με τους επαγγελματίες του τομέα της Δικαιοσύνης».

Επιπλέον, στη συνάντηση εξετάστηκε η δυνατότητα συνεργασίας για την επαναλειτουργία της Στέγης Ανηλίκων στη Νέα Ιωνία. Το θέμα αυτό βρίσκεται υψηλά στην ατζέντα της νέας δημοτικής αρχής, με στόχο την παροχή απαραίτητων υπηρεσιών σε ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας.

Η συνάντηση αποτελεί μέρος των προσπαθειών του Δήμου Νέας Ιωνίας να ενισχύσει τη συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και να προωθήσει την ανάπτυξη της πόλης σε βασικούς τομείς, εξασφαλίζοντας παράλληλα καλύτερες υπηρεσίες για τους πολίτες της.