Νέα πνοή στο αποχετευτικό δίκτυο Ζαγκλιβερίου με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ

Ο Δήμος Λαγκαδά εξασφάλισε την ολοκλήρωση του έργου της κατασκευής αποχετευτικού δικτύου στο Ζαγκλιβέρι, χάρη στη χρηματοδότηση που εγκρίθηκε μέσω του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η απόφαση ένταξης του έργου υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη, κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, και η συνολική χρηματοδότηση ανέρχεται στο ποσό των 6.554.300 ευρώ.

Το έργο αυτό, που είχε παγώσει για τέσσερα χρόνια, επανέρχεται σε τροχιά ολοκλήρωσης. Τον Σεπτέμβριο του 2020, η προηγούμενη σύμβαση διαλύθηκε όταν ο ανάδοχος επιχείρησε να απεμπλακεί από το έργο, αποδίδοντας τις ευθύνες στην τότε δημοτική διοίκηση για την καθυστέρηση. Ωστόσο, με την ένταξή του στο πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2021-2027», ο Δήμος Λαγκαδά διασφαλίζει τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του πολυπόθητου αυτού έργου.

Το νέο έργο περιλαμβάνει την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου και την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης των εργασιών, προσφέροντας επιτέλους λύση στα προβλήματα των κατοίκων. Οι καθυστερήσεις και η ανασφάλεια που προκάλεσε η παύση του έργου είχαν σημαντικές συνέπειες στην καθημερινότητα των πολιτών, καθώς η κακή κατάσταση των δρόμων και οι σχετικές ζημιές οδήγησαν ακόμα και σε τραυματισμούς.

Η Δήμαρχος Λαγκαδά, κα. Νίκη Ανδρεάδου, σε δήλωσή της ανέφερε: «Από το 2020, ακόμη από τη θέση της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαγκαδά, δίνουμε μάχες για την επανεκκίνηση του έργου. Γνωρίζουμε τις συνέπειες που είχε η διάλυση της σύμβασης για τους κατοίκους και την καθημερινότητά τους. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, φτάσαμε στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, που εγγυάται την προστασία της δημόσιας υγείας και τη βελτίωση των υποδομών».

Η δήμαρχος τόνισε επίσης πως η προτεραιότητα της δημοτικής αρχής είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και η δημιουργία ενός πιο βιώσιμου περιβάλλοντος για τους πολίτες του Ζαγκλιβερίου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.