Μνημόνιο συνεργασίας για την ασφάλεια των Ιωαννίνων

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, προχωρούν ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Η συμφωνία αυτή προέκυψε μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο ενημερωτικής σύσκεψης του υπουργού με υπηρεσιακούς παράγοντες και αστυνομικούς από τις τέσσερις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Ηπείρου.

Το μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο θα υπογραφεί τον Σεπτέμβριο, στοχεύει στην ενίσχυση της αστυνόμευσης του δημόσιου χώρου, στην αύξηση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και στον περιορισμό των βανδαλισμών, ένα πρόβλημα που απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, δήλωσε σχετικά: «Η σχέση μου με τον υπουργό είναι μακρά και σήμερα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε θέματα καλύτερης συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών και της Αστυνομίας. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί η ασφάλεια των πολιτών και η προστασία του δημόσιου χώρου βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του υπουργείου, κάτι που και εμείς ως δημοτική αρχή θεωρούμε προτεραιότητα. Με βάση παραδείγματα από άλλους μεγάλους δήμους, συμφωνήσαμε στην υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας για να επιτύχουμε τους κοινούς μας στόχους. Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μια γόνιμη συνεργασία τόσο σε πολιτικό επίπεδο με τον κ. Χρυσοχοΐδη όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο με την τοπική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας».

Η συμφωνία αυτή αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των προκλήσεων στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας στην πόλη των Ιωαννίνων, και αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.