Καιρός: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Μπόρες το μεσημέρι στην Αττική

Σε ποιες περιοχές θα βρέξει σήμερα - Τι αναφέρει το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ - Θα επηρεαστεί και η Αττική.

Σε ισχύ είναι και σήμερα Πέμπτη 25/7 το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια). Μπόρες αναμένονται το μεσημέρι και στην Αττική.

Συγκεκριμένα σήμερα Πέμπτη:

  • από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το απόγευμα, στην κεντρική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένου του νομού Θεσσαλονίκης) και την ανατολική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης της Θάσου)
  • από τις πρωινές ώρες μέχρι αργά το απόγευμα, στη Θράκη (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Σαμοθράκης)
  • από τις πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι στην περιοχή Σποράδων και πρόσκαιρα στη βόρεια Εύβοια.

Μπόρες το μεσημέρι στην Αττική

Βροχές αναμένονται από το μεσημέρι και μετά σε περιοχές της Πελοποννήσου έως τη Θράκη. Στο εσωτερικό της χώρας αναμένονται τα φαινόμενα να έχουν έντονο χαρακτήρα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του MEGA, Γιάννη Καλλιάνου.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 35-36 βαθμούς στα δυτικά, ηπειρωτικά και Επτάνησα, στους 32-34 στα βόρεια, στους 34-35 στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές ενώ στα νησιά του Αιγαίου η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 32-36 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικός στο Ιόνιο 5-6 μποφόρ, όπως και στο Αιγαίο όπου θα φτάσουν τα 7 μποφόρ στις κεντρικές περιοχές.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική η μέρα θα ξεκινήσει με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 4-5 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν μπόρες και βροχές από το μεσημέρι. Στις νότιες περιοχές αναμένονται ισχυρές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες έως 5-6 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.