Προσπαθούσε να κάνει πραγματικότητα το όνειρό της, ενώ ζούσε έναν εφιάλτη. Πάλευε να διακριθεί στο άθλημα που επέλεξε και αντί για συμπαράσταση, βίωνε αλλεπάλληλες σεξουαλικές παρενοχλήσεις από τον ίδιο τον προπονητή της, ο οποίος έφτασε στο σημείο να αποπειραθεί να την βιάσει.

Η καταγγελία της 26χρονης πρωταθλήτριας της ενόργανης γυμναστικής, για όσα ζούσε από τα 14 έως τα 19 της χρόνια, προκαλεί σοκ. «Στο τέλος μιας προπόνησης με πήγε στα αποδυτήρια, αφού είχαν φύγει όλοι από το γυμναστήριο, μου έβγαλε το αθλητικό μου μπουστάκι, με ξεγύμνωσε από τη μέση και πάνω, με ξάπλωσε ανάσκελα στο κρεβάτι του μασάζ που είχε εκεί, ανέβηκε πάνω μου, άρχισε να με φιλάει στο στήθος και στο λαιμό μου, ενώ με το χέρι του κατέβαινε πιο χαμηλά», ανέφερε η καταγγέλλουσα.

Το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη όταν ήταν 19 ετών, μέσα στο γυμναστήριο. Εκεί, όπου αναγκαζόταν να περνάει πολλές ώρες με τον 63χρονο σήμερα Ομοσπονδιακό προπονητή.

«Εγώ ”πάγωσα” σαν να ήμουν νεκρή, δε μιλούσα και κυριολεκτικά παρέλυσα. Μετά από λίγο με ρώτησε αν ένιωθα κάτι με αυτό που έκανε και εγώ κατάφερα να βρω τη φωνή μου και να του πω απλώς ”ΟΧΙ”. Τότε εκείνος ξαναλέει «δεν μπορεί, κάτι θα αισθάνεσαι» και του απαντάω ξανά «ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ». Τότε έφυγε από πάνω μου, μου είπε να ντυθώ, φύγαμε από τα αποδυτήρια και με γύρισε στο σπίτι μου».

«Θα είμαι προπονητής και άντρας σου»

Ο εφιάλτης για την αθλήτρια, με συμμετοχές σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, δεν είχε τέλος. Με τον προπονητή να την παρενοχλεί σεξουαλικά και στις αποστολές, όπως εκείνη του Δεκεμβρίου του 2017 στην Ουκρανία.

«Με έγδυσε εντελώς από πάνω και από κάτω, ήμουν μόνο με το εσώρουχο και άρχισε να με χαϊδεύει και να με πιάνει παντού, δήθεν για να δει αν είχα πάρει κιλά, στην πραγματικότητα με χάιδευε στο στήθος, στους γλουτούς και γύρω από το γεννητικό μου όργανο».

Κάθε λέξη της αθλήτριας προκαλεί οργή για τη συμπεριφορά του προπονητή.

«Mου έλεγε συνέχεια ότι δεν υπάρχει και δε θα υπάρξει άλλος άντρας στη ζωή μου πέρα από αυτόν και τώρα που ενηλικιώθηκα είναι καιρός να προχωρήσουμε τη «σχέση» μας, μου έλεγε συχνά ότι όταν θα κλείσω τα 18 θα πρέπει να κάνουμε σεξ και εγώ του έλεγα ”όχι”, εγώ του απαντούσα: ”όχι δε θα κάνω τίποτα μαζί σας, εσείς είστε ο προπονητής μου, τίποτα άλλο” κι εκείνος επέμενε ότι εκτός από προπονητής, ότι είναι και άντρας μου και ο γκόμενός μου και εγώ ξαναέλεγα ”ΟΧΙ”».

«Θα μπορούσε η καταγγελία να γίνει πιο νωρίς»

Το ΜΕGA επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Γυμναστικής Ομοσπονδίας. Αντί για την ουσία της καταγγελίας, ωστόσο, στάθηκε στον… χρόνο που αυτή υποβλήθηκε!

«Λυπάμαι για την χρονική στιγμή που επιλέχθηκε συνειδητά να γίνει αυτή η καταγγελία. Κατά δεύτερον όταν έρθει επίσημο έγγραφο οποιασδήποτε αρχής για την συγκεκριμένη καταγγελία το Διοικητικό Συμβούλιο άμεσα θα συγκληθεί για να πάρει τις αποφάσεις του. Θα μπορούσε να γίνει αυτή η καταγγελία να γίνει πολύ πιο νωρίς», δήλωσε ο Πρόεδρο της Γυμναστικής Ομοσπονδίας.

Η 26χρονη πρωταθλήτρια βρήκε το θάρρος να μιλήσει για όσα βίωνε τόσα χρόνια μετα την συμπαράσταση τόσο της οικογένειας της όσο και του δικηγόρου της.

Σε βάρος του 63χρονου έχει σχηματιστεί δικογραφία για «απόπειρα βιασμού», «κατάχρηση ανηλίκων» και «προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας».

Τέσσερις ακόμη καταγγελίες για τον προπονητή

Σοβαρά εγείρονται Σοβαρότατα ερωτήματα εγείρονται και για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, διότι ο συγκεκριμένος προπονητής δεν καταγγέλλεται από μια αθλήτρια αλλά από 5 συνολικά και παραμένει στη θέση του. Αναλυτικότερα πίσω στο 2022, ακόμη τέσσερις αθλήτριες είχαν καταγγείλει τον 63χρονο σήμερα ομοσπονδιακό προπονητή για σεξουαλική παρενόχληση. Ένα χρόνο μετά, το 2023, η Ομοσπονδία κάλεσε τις αθλήτριες για να περιγράψουν στο ανάλογο γραφείο τα όσα πέρασαν – όπως καταγγέλλουν- εξαιτίας του ομοσπονδιακού προπονητή. Ακόμη και σήμερα η Ομοσπονδία δεν έχει πάρει καμία απόφαση για το μέλλον του προπονητή κι -όπως αναφέρουν πληροφορίες- σήμερα βρίσκεται με ομάδα σε αποστολή στο εξωτερικό.

Επιπρόσθετα, η αθλήτρια που κατέθεσε χθες τη μήνυση είναι 26 ετών σήμερα, αυτό που αναφέρει όμως είναι ότι ήδη από όταν ήταν ανήλικη και συνέβαιναν όλα όσα κατήγγελλε και μάλιστα, όπως αναφέρει η αθλήτρια είχε μιλήσει σε άλλα μέλη της ομοσπονδίας που παραμένουν στη θέση τους και σήμερα, αλλά και πάλι δεν είχαν προβεί σε καμία ενέργεια.