Μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τα μεσάνυχτα σε καφετέρια που βρίσκεται σε υπόγειο κτηρίου στη συμβολή των οδών Αγίου Μελετίου και Πατησίων στο κέντρο της Αθήνας.

Αν και η φωτιά δεν επεκτάθηκε στα διαμερίσματα της πολυκατοικίας, οι πυροσβέστες προχώρησαν στον απεγκλωβισμό των ενοίκων λόγω του έντονου καπνού. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 22 πυροσβέστες με 6 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ η ατμόσφαιρα στην περιοχή παραμένει αποπνικτική λόγω των καπνών. Oι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν στο σημείο καθώς η κατάσβεση της φωτιάς δεν έχει ολοκληρωθεί. Υλικές ζημιές έχουν υποστεί και οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στο σημείο.

«Οι πυροσβέστες, οι οποίοι επιχειρούν υπό αντίξοες πραγματικά συνθήκες, φορώντας ειδικές ασφυξιογόνες μάσκες και στολές πυροπροστασίας, κατεβαίνουν κάτω στο υπόγειο για μερικά λεπτά της ώρας, καθώς δεν μπορούν να αντέξουν και οι ίδιοι παραπάνω. Επιχειρούν, ρίχνουν νερό ενώ έχουν και μπιτόνια με επιβραδυντικό αφρό» είπε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ.