ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης τέλειωσε τον Πολάκη από την ΚΟ

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε ο Παύλος Πολάκης μετά τη φραστική επίθεση σε βάρος συνεργάτιδας του Άδωνι Γεωργιάδη που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων.

Τούτη τη φορά η συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη δεν πέρασε άνευ συνεπειών. Τούτη τη φορά ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε να μην δικαιολογήσει την απρεπή στάση του Χανιώτη βουλευτή απέναντι σε συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη, ζητώντας ο ίδιος συγγνώμη, αλλά να τον τιμωρήσει και να τον αποκλείσει από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μετά από εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον πρόεδρο της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο» ανέφερε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ενημέρωσή του.​

Τι προκάλεσε την αποπομπή Πολάκη 

Νωρίτερα ο Παύλος Πολάκης είχε επιτεθεί φραστικά στην κα. Νατάσσα Πετρούλια, νομική σύμβουλου του υπουργού Υγείας, λέγοντάς της με προσβλητικό ύφος «μην στρίβετε τη μούρη σας κυρία μας».

Τα δάκρυα της Αθηνάς Λινού

Οι εκφράσεις αυτές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Αθηνάς Λινού. Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, με δάκρυα στα μάτια μάλιστα, έσπευσε να επικρίνει τον συνάδελφό της λέγοντας πως «δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο».

Μετά το νέο συμβάν με τον ίδιο αρνητικό πρωταγωνιστή, ενεργοποιήθηκαν οι σχετικοί μηχανισμοί του κόμματος και με συνοπτικές διαδικασίες, δεδομένου πως είχε ήδη μερικά «συγχωροχάρτια» στο ενεργητικό του, ο Κρητικός πολιτικός τελείωσε από την κοινοβουλευτική ομάδα.

Είχε ήδη άλλωστε αρχίσει να διαρρέει η δυσαρέσκεια, αν όχι έντονος εκνευρισμός, κι άλλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσαν την καταδίκη της συμπεριφοράς του Παύλου Πολάκη και τις αρμόζουσες κυρώσεις.

Με αυτήν την πρωτοβουλία του ο Στέφανος Κασσελάκης πρόλαβε τις εσωκομματικές εκρήξεις πριν από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ποινή και από τον πρόεδρο της Βουλής

Την απεύθυνση μομφής καθώς και την περικοπή μισού μισθού στον Παύλο Πολακη αποφάσισε ο πρόεδρος της Βουλης, Κωνσταντίνος Τασούλας, με αφορμή ό,τι προηγήθηκε. «Ντρέπομαι που αναγκάζομαι να ασχολούμαι με τέτοιους συνάδελφους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας, κάνοντας λόγο για «απεχθές και αηδιαστικό περιστατικό».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.