Η είδηση έρχεται από την Κύπρο. Η κυπριακή κυβέρνηση, δια του υπουργού Άμυνας Βασίλης Πάλμα, αποφάσισε να εγκαταστήσει όλα τα απαιτούμενα κλιματιστικά στα στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς, με προτεραιότητα εγκατάστασης στους θαλάμους οπλιτών.

Η κλιματική αλλαγή, γράφει ο Βηματοδότης, οι καύσωνες του καλοκαιριού, ο κίνδυνος θερμοπληξίας από τη ζέστη και ηλίαση από τον ήλιο (ήδη δύο εθνοφρουροί είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο) ανάγκασε τους Κύπριους αδελφούς μας να εγκαταστήσουν κλιματιστικά στα στρατόπεδα.

Σε ερώτηση στον υφυπουργό Άμυνας Γιάννη Κεφαλογιάννη εάν προτίθεται να εγκαταστήσει κλιματιστικά και στα στρατόπεδα στην Ελλάδα, με δεδομένο τον παρατεταμένο καύσωνα και σίγουρα την αφόρητη ζέστη που υπάρχει ημέρα και νύχτα στους θαλάμους οπλιτών, η απάντηση ήταν «θα το εξετάσουμε». Είναι κρίμα να μην γίνει κάτι τέτοιο γιατί οι φαντάροι μας υποφέρουν χειμώνα καλοκαίρι. Και όσο για τα χρήματα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα μπορούσε να αναζητήσει χορηγούς επιχειρηματίες, εφοπλιστές ακόμα και απλούς πολίτες.