Φάμελλος: Δεν έχεις θέση εδώ μέσα – Πολάκης: Ξέρω ποιοι ήθελαν να με διαγράψουν

Ο διάλογος Σωκράτη Φάμελλου και Παύλου Πολάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και η κατακραυγή για τη συμπεριφορά του βουλευτή.

Η διαγραφή του Παύλου Πολάκη συνέπεσε με την συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Η αποτρόπαια συμπεριφορά του και η γενική κατακραυγή έριξε βαριά την σκιά της. Μάλιστα ο ίδιος προσήλθε στον χώρο της Γερουσίας όπου είχε προγραμματιστεί η συνεδρίαση συναντώντας την παγερή στάση των πρώην συντρόφων του. Είναι ενδεικτικό ότι στην ομιλία Κασσελάκη δεν υπήρξε καμία αναφορά στο πρόσωπό του.

Όταν μπήκε στην αίθουσα κάποιοι απόρησαν καθώς είχε ήδη ανακοινωθεί η διαγραφή του με τον πρόεδρο της Κ.Ο. Σωκράτη Φάμελλο μάλιστα να του λέει ότι «δεν έχεις θέση εδώ μέσα» και τον ίδιο να του απαντά πως «είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ» και ότι «ξέρω ποιοι ήθελαν να με διαγράψουν», ενώ επιχειρώντας να δικαιολογήσει την στάση του υποστήριξε ότι «υπερασπίστηκα τον εαυτό μου από υποτιμητικές εκφράσεις της συνεργάτιδας Γεωργιάδη».

«Εγώ ΣΥΡΙΖΑ θα είμαι όσο ο λαός θέλει να είμαι. Από εκεί και πέρα για τα υπόλοιπα δεν αναγνωρίζω τίποτα. Φεύγω για να μη δημιουργηθεί άλλο πρόβλημα, αλλά κάποιοι βρήκαν αφορμή» είπε και αποχώρησε. Νωρίτερα είχε επιχειρήσει να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα στο γραφείο του αλλά δεν έγινε δεκτός, ενώ εμφανίστηκε σε δημοσιογράφους να λέει ότι έπρεπε να επιβάλει ποινή στους συνεργάτες των υπουργών που κοροϊδεύουν τον ομιλητή και όχι στον ίδιο.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Μπήκε μάλιστα και στην αίθουσα της Ολομέλειας ζητώντας από τον προεδρεύοντα Γιώργο Λαμπρούλη να του δώσει τον λόγο επί προσωπικού κάτι που δεν έπραξε λέγοντάς του ότι δεν έχει τον λόγο. Ο κ. Πολάκης επέμενε λέγοντας ότι «έμαθα ότι μου επιβλήθηκε μια ποινή και θέλω τον λόγο, διότι δεν έχει καμία βάση η ποινή». Όσον αφορά την Αθηνά Λινού που κλαίγοντας απολογήθηκε στην επιτροπή για όσα είχαν προηγηθεί από πλευράς του κατά της υπουργικής συνεργάτιδος, ο κ. Πολάκης δήλωσε στις κάμερες: «Να μη ζητάει καμία συγγνώμη για μένα, αλλά να κοιτάει τον εαυτό της».

Κατακραυγή για την υβριστική στάση Πολάκη

Κατακραυγή από όλες τις πτέρυγες της Βουλής έχει προκαλέσει η απαράδεκτη, αποτρόπαια και προσβλητική συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη, όπως την χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ανακοινώνοντας σε ιδιαίτερα αυστηρούς τόνους την εξάντληση του Κανονισμού της Βουλής στην περίπτωσή του με την επιβολή μομφής για απρεπή συμπεριφορά με λόγια και έργα, κάτι που συνιστά περικοπή του ½ της βουλευτικής αποζημίωσής του.

Ωστόσο δεν περιορίζεται εδώ το θέμα, καθώς η στάση του πρώην πλέον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε κύμα αντιδράσεων από όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα, ενώ πριν φτάσει στον Πρόεδρο της Βουλής η σχετική επιστολή διαγραφής του από την Κ.Ο. κατ’ εντολή του Στέφανου Κασσελάκη, στην αίθουσα της Ολομέλειας προσήλθε ο πρόεδρος της Κ.Ο. Σωκράτης Φάμελλος αλλά και πολλοί βουλευτές του κόμματος για να ανακοινώσει την διαγραφή του καταγγέλλοντας την απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά του η οποία, όπως είπε, «έχει στενοχωρήσει όλη την Κ.Ο.», τονίζοντας ότι με την διαγραφή του «κλείνει το κεφάλαιο αυτό και για την Κ.Ο. και το Κοινοβούλιο».

Μάλιστα είπε ότι η συγγνώμη της Αθηνάς Λινού εκφράζει όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τασούλας Ανακοίνωση: τίθεται εκτός Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Τέτοιες ώρες ντρέπομαι που αναγκάζομαι να ασχολούμαι με τέτοιες συμπεριφορές», είπε ο κ. Τασούλας ανακοινώνοντας μέτρα κατά Πολάκη λέγοντας ότι έχει κατ’ επανάληψη εκθέσει την ιδιότητά του και τους ψηφοφόρους του και ότι ως Πρόεδρος της Βουλής δεν θα επιτρέψει «σε αυτόν τον χυδαίο ζήτουλα της δημοσιότητας», όπως τον αποκάλεσε, να συνεχίσει την υβριστική συμπεριφορά του που «παύει να είναι ανεκτή».

«Αν έχει επιλέξει αυτόν τον βούρκο ας τον καλύψει μόνος του» είπε και τόνισε ότι θα εξαντλήσει τα περιθώρια ακόμα και με περαιτέρω αυστηροποίηση του Κανονισμού της Βουλής. «Κάποιοι σταδιοδρομούν στην πολιτική επειδή πολλοί από μας δεν αντιδικούμε και δεν αντέχουμε ύβρεις και προπηλακισμούς και αυτό τους αφήνει σε μια ασυλία. Δεν μπορεί συνεχώς να αμαυρώνει τον ίδιο του τον τίτλο του, το κόμμα του. Ξεπέρασε κάθε όριο. Ντρέπομαι για την ανάγκη να καταφύγω σε αυστηρότερες αλλαγές του Κανονισμού», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Βουλής

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.