Ώρα εξηγήσεων για τον Τζο Μπάιντεν: Γιατί αποσύρθηκε – Τι θα πει στο διάγγελμα

Ο Τζο Μπάιντεν αποχώρησε από την προεκλογική κούρσα και τώρα είναι διατεθειμένος να αποκαλύψει τα αίτια που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση - Τι θα πει στο διάγγελμά του.

Ο Τζο Μπάιντεν αποχώρησε από την προεκλογική κούρσα, επειδή αισθάνθηκε γέρος, πως τον εγκατέλειψαν οι δυνάμεις του; Επειδή πείστηκε ότι δεν μπορούσε να επικρατήσει στη δεύτερη αναμέτρηση με τον Ντόναλντ Τραμπ; Ο Αμερικανός πρόεδρος θα αναφερθεί στους λόγους που τον εξώθησαν να αποσυρθεί, ενόψει των προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου. Αλλά και στους λόγους που τον ώθησαν να παραδώσει τη σκυτάλη στην αντιπρόεδρό του Κάμαλα Χάρις.

Ο Δημοκρατικός απερχόμενος πρόεδρος επέλεξε ώρα υψηλής τηλεθέασης, απόψε στις 20:00 (στις 03:00 της Πέμπτης ώρα Ελλάδας), για να απευθυνθεί στους Αμερικανούς. Μέσα από αυτό επιδιώκει να εξηγήσει την απόφασή του, που ήδη συγκαταλέγεται στις πιο θεαματικές πολιτικές ανατροπές της σύγχρονης αμερικανικής ιστορίας.

Η ομιλία, από το Οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου, θα είναι αναμφίβολα από τις σημαντικότερες όταν έρθει η ώρα του απολογισμού του.

Ο βετεράνος της αμερικανικής πολιτικής, στα 81 του χρόνια, θα εξηγήσει γιατί αποφάσισε την Κυριακή, με επιστολή που δημοσιοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο X, να εγκαταλείψει τον αγώνα. Παρότι, επέμενε ως εκείνη την ημέρα, ότι όχι μόνο θα έφθανε ως το τέλος του δρόμου, αλλά «θα νικούσε» ξανά τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η κατάσταση της υγείας του

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζο Μπάιντεν μόλις βγήκε από την απομόνωση, έπειτα από σχεδόν μία εβδομάδα. Ο ίδιος είχε απομονωθεί στο παραθαλάσσιο σπίτι του στην πολιτεία Ντέλαγουερ, μετά την επαναμόλυνσή του από τον νέο κορονοϊό. Καθώς κατέβαινε από το αεροσκάφος που τον μετέφερε στο Λευκό Οίκο, φαινόταν ιδιαίτερα καταβεβλημένος.

Η υγεία του Δημοκρατικού προέδρου απασχόλησε έντονα τελευταία. Την ίδια στιγμή που ολοένα και περισσότεροι κοινοβουλευτικοί της παράταξής του, τον καλούσαν να παραμερίσει.

Από την άλλη πλευρά, η Κάμαλα Χάρις ρίχτηκε αμέσως στον αγώνα για το Λευκό Οίκο. Η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, όπως όλα δείχνουν, έχει ήδη εξασφαλίσει πρακτικά το χρίσμα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.