Νεπάλ: 18 νεκροί σε απογείωση αεροπλάνου – Επέζησε μόνο ο πιλότος (video)

Oι αρχές ανέσυραν από το κατεστραμμένο αεροπλάνο που συνετρίβη στο Νεπάλ, 18 νεκρούς. Μοναδικός επιζών ο πιλότος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο πιλότος έχει τραύματα στα μάτια αλλά δεν διατρέχει κίνδυνο, δήλωσε ο γιατρός.

Αεροπλάνο της αεροπορικής εταιρείας Saurya Airlines συνετρίβη κατά την απογείωσή του στο Κατμαντού του Νεπάλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 18 άνθρωποι και να τραυματιστεί ένας πιλότος.

Αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε ότι οι αρχές ανέσυραν και τα 18 νεκρούς. Ο μοναδικός επιζών ήταν ο πιλότος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο πιλότος έχει τραύματα στα μάτια αλλά δεν διατρέχει κίνδυνο, δήλωσε ο γιατρός.

Το αεροπλάνο είχε προορισμό την Ποκάρα, σύμφωνα με το μέσο ενημέρωσης του Νεπάλ.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 2 μέλη πληρώματος και 17 τεχνικοί, οι οποίοι μεταφέρονταν στην πόλη Ποκάρα για ελέγχους συντήρησης, διευκρίνισε ο επικεφαλής ασφαλείας αεροδρομίων Αρτζούν Τσαντ Τακούρι.

“Μόνον ο κυβερνήτης διασώθηκε ζωντανός και λαμβάνει φροντίδα σε νοσοκομείο”, δήλωσε παράλληλα ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Αεροδρομίου Τριμπουβάν του Κατμαντού Τετζ Μπαχαντούρ Πουντιάλ.

Η εφημερίδα Kathmandu Post ανέφερε νωρίτερα ότι 5 πτώματα είχαν ανασυρθεί από το σημείο του δυστυχήματος. Σε τηλεοπτικά πλάνα που μεταδόθηκαν διακρίνονταν πυροσβέστες που προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά και πυκνό μαύρο καπνό να ανεβαίνει στον ουρανό.

Το αεροπλάνο “έπιασε φωτιά αφού εξετράπη της πορείας του στον διάδρομο (απογείωσης) στο αεροδρόμιο του Κατμαντού και συνετρίβη σε έκταση ανατολικά του διαδρόμου”, διευκρίνισε ο Τακούρι.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, το αεροδρόμιο έκλεισε προσωρινά.

Το αεροπλάνο ανήκε στην τοπική αεροπορική εταιρεία Saurya Airlines, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης του Νεπάλ. Αυτή εκτελεί εσωτερικές πτήσεις στο Νεπάλ με δύο Bombardier CRJ-200 περιφερειακά αεροσκάφη, σύμφωνα με τον Flight Radar 24.

Το Νεπάλ έχει επικριθεί για χαμηλά επίπεδα αεροπορικής ασφάλειας, και σχεδόν 350 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε συντριβές αεροπλάνων ή ελικοπτέρων στην χώρα αυτή των Ιμαλαΐων από το 2000.

Το πιο θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε το 1992, όταν Airbus των Pakistan International Airlines συνετρίβη σε λόφο καθώς προσέγγιζε το Κατμαντού, στοιχίζοντας τη ζωή σε 167 ανθρώπους.

Πιο πρόσφατα, τουλάχιστον 72 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή αεροπλάνου των αερογραμμών Yeti τον Ιανουάριο του 2023, η οποία αποδόθηκε σε σφάλμα των πιλότων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Associated Press, AFP, ertnews.gr

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.