Κάμαλα Χάρις: Πώς «χτύπησε» τον Τραμπ στην πρώτη της προεκλογική ομιλία – Τα καρφιά

Η Κάμαλα Χάρις εισήλθε στην κούρσα προς το Λευκό Οίκο με φόρα και έτοιμη να «μονομαχήσει» με τον Ντόναλντ Τραμπ - Τα καρφιά προς τον αντίπαλό της στην πρώτη της προεκλογική ομιλία.

Η αντιπρόεδρός των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις ρίχτηκε αμέσως, χωρίς να περιμένει, στην εκστρατεία για τον Λευκό Οίκο. Θα μιλήσει απόψε σε εκδήλωση στην Ιντιανάπολις, στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Έχει την υποστήριξη μορφών της παράταξης, ενώ πρακτικά εξασφάλισε ήδη το χρίσμα των Δημοκρατικών, το οποίο αναμένεται να επισημοποιηθεί στο συνέδριο της παράταξης στο Σικάγο τον Αύγουστο. Με αποτέλεσμα να είναι και υποψήφια τον Νοέμβριο για το αξίωμα της Προέδρου των ΗΠΑ.

Οι βολές στον Τραμπ και το όραμά της

Η Κάμαλα Χάρις επιθυμεί να έχει μία ενθουσιώδης και δυναμική εκστρατεία. Στην πρώτη ομιλία δε, η ίδια αναφέρθηκε στο Ουισκόνσιν και στο δικαίωμα στην άμβλωση, στην ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους Αμερικανούς, στις γονεϊκές άδειες και στη μεσαία τάξη.

«Θέλουμε να ζούμε σε μια χώρα που είναι ελεύθερη, επιδεικνύει συμπόνια, έχει κράτος δικαίου. Ή σε μια χώρα όπου επικρατούν το χάος, ο φόβος και το μίσος;», ήταν το ρητορικό ερώτημα που έθεσε.

Ενώ ταυτόχρονα, κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ πως δρα εν ονόματι δισεκατομμυριούχων, αλλά και πως με την πολιτική που θέλει να εφαρμόσει θα οδηγήσει σε αφαίμαξη της μεσαίας τάξης. Επίσης, αναφέρθηκε στις ατελείωτες δικαστικές περιπέτειες του μεγιστάνα, αντλώντας από την παρτιτούρα που μοιάζει να παίζει συνολικά το κόμμα: «εισαγγελέας εναντίον εγκληματία».

Ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλός της συνεχίζει από την πλευρά του απτόητος τις δικές του ομιλίες, κεφαλαιοποιώντας την ώθηση που του έδωσε το συνέδριο της παράταξής του στο Μιλγουόκι. Κατά τη διάρκεια του οποίου, ενθρονίστηκε και τυπικά υποψήφιος. Όλο αυτό πραγματοποιήθηκε σε ένα κλίμα αγαλλίασης των οπαδών του, για το γεγονός πως σώθηκε ως εκ θαύματος από την απόπειρα δολοφονίας του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συνέδριο το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων επιδίωξε να φανεί απόλυτα συσπειρωμένο.

Το μέτωπο Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα εμφανιστεί απόψε σε εκδήλωση στη Βόρεια Καρολίνα, προτού απευθύνει ομιλία μεθαύριο Παρασκευή σε εκδήλωση υπερσυντηρητικής οργάνωσης νεολαίας στη Φλόριντα. Κατόπιν, θα πάει στη Μινεσότα, μαζί με τον υποψήφιο αντιπρόεδρό του Τζ. Ντ. Βανς.

Παρά την ώθηση που του έδωσε το συνέδριο, ο πρώην πρόεδρος υποχρεώνεται να αναθεωρήσει, εν μέρει, την προεκλογική του τακτική. Αυτό θα συμβεί, διότι μέχρι τώρα βασιζόταν στην προβολή του ίδιου ως ενεργητικού ηγέτη, σε αντίθεση με τον γερασμένο πρόεδρο Μπάιντεν.

Αν κάτι δεν του λείπει, αυτό είναι η αυτοπεποίθηση. Υποσχέθηκε να αναμετρηθεί με την Κάμαλα Χάρις σε τηλεμαχία και διαβεβαίωσε πως θα είναι «ευκολότερο» γι’ αυτόν να τη νικήσει.

Οι λιγοστές δημοσκοπήσεις, αφού ανέβηκε στη σκηνή η αντιπρόεδρος, μολαταύτα δεν επιτρέπουν να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα ως τώρα. Ωστόσο, φέρουν τους δυο υποψήφιους πολύ κοντά, εντός του ορίου του στατιστικού σφάλματος.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.