Ισχνό είναι το προβάδισμα που εξασφάλισε ο ΠΑΟΚ για το εισιτήριο που οδηγεί στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League μετά το 3-2 επί της Μπόρατς στην Τούμπα.

Παίζοντας εντός έδρας κι ούσα το ξεκάθαρο φαβορί του ζευγαριού, θα περίμενε κανείς πως η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου θα έχει ένα άνετο βράδυ. Παρόλα αυτά οι ατομικές αβλεψίες κόστισαν στον «Δικέφαλο του βορρά» ένα πιο «καθαρό» αποτέλεσμα πριν από το δεύτερο ματς.

Οι «ασπρόμαυροι» προηγήθηκαν στο 17′, αλλά δεν φρόντισαν να κεφαλαιοποιήσουν το γρήγορο γκολ. Ο σκόρερ Κουλιεράκης υπέπεσε σ’ ένα ερασιτεχνικό πέναλτι πηγαίνοντας με τα χέρια στην μπάλα που είχε ο Κοτάρσκι και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 22′.

Ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ πήρε τη ρεβάνς από τον εαυτό του για το λάθος, με εύστοχη κεφαλιά στο 39′, αλλά εκ νέου η Μπόρατς ισοφάρισε, ύστερα από λάθος του Τάισον. Πάλι καλά δηλαδή που ο Εκόνγκ κατάφερε να εκμεταλλευτεί την κακή έξοδο του αντίπαλου γκολκίπερ και με το 3-2 στο 51′ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ειδάλλως η ελληνική ομάδα θα έμπλεκε σοβαρά σε περιπέτειες.

Πλέον έχει το πάνω χέρι ως ένα πιο ποιοτικό σύνολο έτσι ώστε την Τετάρτη 31 Ιουλίου (22:00) στην Μπάνια Λούκα να κατακτήσει την πρόκριση.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Έκονγκ, Σάστρε, Σβαμπ (85’ Τσιγγάρας), Οζντόεφ (69’ Καμαρά), Μουργκ (60’ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Ντεσπόντοφ (69’ Ζίβκοβιτς), Μπράντον (69’ Σαμάτα).

Μπόρατς: Σισκόφσκι, Καρόλινα, Μέγερς, Κβρζιτς (72’ Χρέλια), Ερέρα, Σκόρουπ (88’ Βράνιες), Γκράχοβατς, Σάβιτς, Κουλάσιν, Βούκοβιτς (89’ Τσάβιτς), Λούκιτς (89’ Χάσουκιτς)