Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αναχωρεί το πρώτο γκρουπ της ελληνικής αποστολής

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκινούν την Παρασκευή και οι πρώτοι αθλητές της ελληνικής αποστολής πετάνε σήμερα, Τετάρτη, για το Παρίσι - Ποιοι έφυγαν, τα χαμόγελα και η συγκίνηση.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες κάνουν πρεμιέρα την Παρασκευή και το πρώτο γκρουπ Ελλήνων αθλητών ξεκινάει σήμερα, Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024, για το Παρίσι.

Αισιόδοξο και χαρούμενο αναχωρεί το πρώτο γκρουπ της ελληνικής αποστολής από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», προκειμένου να βρεθεί στην πόλη του φωτός και να δώσει ο καθένας τον καλύτερο εαυτό του. Από τις πρώτες φωτογραφίες, ήδη φαίνεται ότι όλοι και όλες είναι έτοιμοι για να συμμετάσχουν στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη με μία συγκίνηση να είναι έκδηλη στα μάτια τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα αρχίσουν την Παρασκευή 26 Ιουλίου με μία λαμπρή – όπως φαίνεται- «Τελετή Έναρξης».

Ποιοι Έλληνες αθλητές πετάνε σήμερα

Η ομάδα των Ελλήνων αθλητών που αναχωρούν σήμερα από την Ελλάδα για τη Γαλλία είναι οι Εθνικές ομάδες πόλο Ανδρών και Γυναικών.

Παράλληλα, το πρώτο γκρουπ της ελληνικής αποστολής αποτελείται από τους κολυμβητές και κολυμβήτριες Άννα Ντουντουνάκη, Νόρα Δράκου, Γεωργία Δαμασιώτη, Απόστολος Χρήστου, Στέργιος Μπίλας, Βαγγέλης Μακρυγιάννης, Δημήτρης Μάρκος, Απόστολος Παπαστάμος, Απόστολος Σίσκος, Ανδρέας Βαζαίος, Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης, Κωνσταντίνος Στάμου, Ευάγγελος-Εφραίμ Ντούμας, Οδυσσέας Μελαδίνης, Παναγιώτης Μπολάνος και Κρίστιαν Γκολομέεβ. Μαζί τους θα είναι και οι αθλήτριες της καλλιτεχνικής κολύμβησης, η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώργου.

Ενώ την ομάδα ολοκληρώνουν οι αθλητές του στίβου, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Εμμανουήλ Καραλής, Αριάδνη Αδαμοπούλου και Ελένη Πόλακ, καθώς και η Ελισάβετ Τελτσίδου, ο Θοδωρής Τσελίδης από το τζούντο και η Δώρα Γκουντούρα από την ξιφασκία.

Δείτε εδώ στιγμιότυπα από την αναχώρηση

Τι δήλωσαν

Εμμανουήλ Καραλής

«Τα όνειρά μου είναι σίγουρα να πάω και να ευχαριστηθώ τον αγώνα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό για όλους τους αθλητές. Εγώ είχα πάει στην προηγούμενη Ολυμπιάδα, στο Τόκυο. Ήταν διαφορετικά, τώρα θα είναι διαφορετικά. Θα μιλάμε σε άλλη διάσταση, δεν έχουμε κορωνοϊό. Όλοι οι αθλητές είναι πάρα πολύ θερμοί. Τώρα γνώρισα κάποιους και θα τους γνωρίζω όλους τους αθλητές στο Ολυμπιακό χωρίο. Όλα καλά. Και καλή επιτυχία σε όλα τα παιδία», είπε αρχικά ο Εμμανουήλ Καραλής.

Ακόμη συμπλήρωσε ότι «σίγουρα σε αυτή την Ολυμπιάδα θα ήθελα να ελπίζω κάτι καλύτερο από την προηγούμενη. Εγώ σίγουρα θα δώσω το καλύτερο δυνατό, θα δώσω την καρδιά και την ψυχή μου στον αγωνιστικό χώρο και ελπίζω να πάνε όλα καλά».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο φίλο του Μίλτο Τεντόγλου, ο οποίος βρίσκεται ήδη στο Παρίσι. «Ο Μίλτος βρίσκεται ήδη στο Παρίσι για να κερδίσει το στοίχημα που βάλαμε να κάνει καλύτερη προετοιμασία», σημείωσε αστειευόμενος. «Είχε έρθει με το άλλο γκρουπ, εγώ είχα πάει για προετοιμασία στο εξωτερικό και δεν έφυγα με την ομάδα στίβου, αλλά θα πάω τώρα να υποδεχτώ όλη την ομάδα του στίβου.

«Κάνουμε προπόνηση και προετοιμάζομαι μιλώντας με την ομάδα μου για τα πλάνα μας και για το τι θέλουμε να κάνουμε στον αγώνα, και κάνουμε θετικές σκέψεις. Γούρι έχω τη θετική ενέργεια, την οικογένειά μου, τους ανθρώπους που με στηρίζουν και την πίστη ότι θα καταφέρω να κάνω ωραία πράγματα», κατέληξε ο Εμμανουήλ Καραλής.

Θοδωρής Βλάχος

«Έχουμε πολλές προσδοκίες, νιώθουμε καλά. Τα παιδιά είναι υγιή επιτέλους, είμαστε όλοι. Αλλά έχουμε πάρα πολλά. Έχουμε έναν Γολγοθά αρκετών παιχνιδιών, κυρίως στον όμιλο πέντε παιχνιδιών, με ομάδες που όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά και πρέπει να είμαστε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι στο πρώτο παιχνίδι. Και να πάμε βήμα – βήμα. Μακάρι να φτάσουμε μέχρι το τέλος και να σκεφτόμαστε τι σκαλοπάτι θα είναι», εξήγησε αρχικά ο προπονητής της ομάδας πόλο, Θοδωρής Βλάχος για τις φιλοδοξίες του.

«Αλλά προσωπικά εγώ δεν το σκέφτομαι. Αυτό λέω και στα παιδιά να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στο ξεκίνημα και στο πώς θα ξεκινήσουμε», συμπλήρωσε. «Επαναλαμβάνω έχουμε υψηλούς στόχους, δεν κρυβόμαστε. Θα χαρούμε πολύ να φέρουμε ακόμα μία διάκριση με την ελληνική ομάδα για την Ελλάδα, αλλά θα πρέπει να το διαχειριστούμε σωστά και να το κάνουμε σωστά, αν είναι να γίνει κάτι τέτοιο», τόνισε.

«Είναι η ομάδα για ψηλά πράγματα, το νιώθουμε εμείς, το πιστεύουμε. Γιατί το να πιστεύεις στις ικανότητές σου, στις δυνατότητές σου, στο παιχνίδι σου είναι από τα βασικά προσόντα που πρέπει να έχουμε και τα έχουμε. Πολλοί παράγοντες στη συνέχεια μπορεί να παίξουνε ρόλο, θετικά μας, υπέρ μας ή κατά μας, αλλά εμείς αυτά τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουμε, τα έχουμε. Έχουμε υψηλούς στόχους, ονειρευόμαστε ακόμη. Ελπίζουμε όλα όσα έχουμε σχεδιάσει και όλα όσα θέλουμε να κάνουμε στο Παρίσι να μας βγούνε», ανέφερε επιπλέον για την ομάδα του ο Θοδωρής Βλάχος.

«Η κόρη μου πριν αναχωρήσω για το Παρίσι με αγκάλιασε. Θα έρθει και τις τελευταίες πέντε μέρες στο Παρίσι με τη σύζυγό μου, θα παρακολουθήσουν πιστεύω τα τελευταία παιχνίδια. Ελπίζω να είναι παιχνίδια κορυφής. Είναι στιγμές, οι οποίες είναι συγκινητικές και όταν φεύγω από το σπίτι, αλλά και όταν επιστρέφουμε, όπως κι αν έχει γραφτεί η ιστορία. Η οικογένεια είναι πάνω από όλα και είναι σίγουρα οι μόνοι άνθρωποι που θα είναι πάντα μαζί μου», κατέληξε ο προπονητής.

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Νιώθω πάρα πολύ χαρούμενη. Συναισθήματα που λίγοι μπορούν να τα νιώσουν και νιώθω πάρα πολύ τυχερή. Δεν περίμενα ποτέ, είναι η αλήθεια, να είμαι σημαιοφόρος. Δεν έχω ξανά πάει σε τελετή έναρξης και μου δίνεται μία τέτοια τιμή, να είμαι και σημαιοφόρος την πρώτη μου φορά. Δεν μπορώ να σας το περιγράψω, είμαι πάρα πολύ συγκινημένη και πάρα πολύ χαρούμενη για αυτό», περιέγραψε αρχικά η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη για τα αισθήματα που την κατακλύζουν λίγο πριν την άφιξή της στο Παρίσι.

«Στην τελετή έναρξης θα διασχίσουμε το Σηκουάνα. Είναι φανταστικό σαν σενάριο, είναι τελείως διαφορετικό από τα καθιερωμένα. Ανυπομονώ!», πρόσθεσε η ίδια.

Από την άλλη πλευρά, η αθλήτρια του βάδην δε θέλησε να μιλήσει για τον αγώνα, καθώς έχει και τα γούρια της, όπως απάντησε περιπαικτικά. «Είμαι καλά, έχω δουλέψει σκληρά όσο μπορούσα. Έδωσα το 100% του εαυτού μου. Θέλω να κάνω έναν πάρα πολύ καλό αγώνα, ελπίζω να μην αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα. Και να είμαι στο ύψος μου», σχολίασε τελικά.

«Η μαμά μου θα είναι μαζί μου στο Παρίσι. Θα είναι όλη μου η οικογένεια και θα έχω πλήρη υποστήριξη. Είμαι πολύ χαρούμενη που θα μπορούν να είναι όλοι δίπλα μου, μπορούν κα με ακολουθούνε και είναι όλοι κοντά δεν είμαι μακριά. Και είναι πολύ σημαντική στιγμή για εμένα και τους έχω πάντα δίπλα μου», κατέληξε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Γιάννης Φουντούλης

«Δεν ξέρω, εάν θα βρεθούμε, εάν θα έχουμε την τύχη να βρεθούμε στην τελετή. Περιμένουμε, αυτό είναι απόφαση του προπονητή. Παίζουμε δύο ημέρες μετά. Εννοείται ότι αν ρωτήσεις έναν έναν ξεχωριστά θα σου πει ότι θέλουν πως και πως να ζήσουν κάτι τέτοιο. Είναι κάτι το ξεχωριστό, κάτι που δεν έχει ξανά γίνει. Μακάρι να μπορέσουμε κι εμείς να το ζήσουμε, αν όχι θα μπορέσουμε να συγκεντρωθούμε στον αγώνα και στο στόχο μας», είπε ο αρχηγό της εθνικής ομάδας πόλο, Γιάννης Φουντούλης.

«Είναι έτσι η μορφή του τουρνουά, που είναι πέντε παιχνίδια στον όμιλο σε μία εβδομάδα, οπότε αναγκαστικά πας βήμα – βήμα. Πρώτος στόχος της ομάδας είναι η πρόκριση στα προημιτελικά, στα knock out παιχνίδια και από εκεί και πέρα η ομάδα έχει όλη τη δυναμική, για να διεκδικήσει μέχρι και την κορυφή. Αλλά έχουμε μάθει να είμαστε σεμνοί, ταπεινοί και να προχωράμε σιγά – σιγά για το μεγάλο στόχο. Έχουμε πίστη στις δυνάμεις μας και θεωρώ ότι μπορούμε να καταφέρουμε», υπογράμμισε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το πρόγραμμα των μεταδόσεων της ΕΡΤ για τις πρώτες ημέρες των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

  • 20:30-00:15 Τελετή έναρξης (Ζ) – ΕΡΤ 1
  • 20:30-00:15 Τελετή έναρξης (Ζ) (NOHMATIKH) – ΕΡΤ 3
  • 00:15-01:30 OLYMPIC NIGHTS ΕΚΠΟΜΠΗ (Ζ) – ΕΡΤ 1

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

ΕΡΤ 1

  • 10:00-14:10 Κωπηλασία: 1η μέρα
  • 14:10-16:30 Τένις: Α’ γύρος
  • 16:30-19:30 Ποδηλασία δρόμου: Ατομική χρονομέτρηση
  • 19:30-22:00 Τένις Α’ γύρος ανδρών / γυναικών / Μικτά
  • 22:00-24:00 Μπάσκετ ανδρών: ΕΛΛΑΔΑ-ΚΑΝΑΔΑΣ

ΕΡΤ 2

  • 10:00-12:00 Χάντμπολ ανδρών: ΙΣΠΑΝΙΑ – ΣΛΟΒΕΝΙΑ
  • 12:00-14:15 Κολύμβηση: 1η μέρα πρωί
  • 14:15-16:30 Skateboard: Street προκριματικά ανδρών
  • 16:30-18:00 Πόλο γυναικών: ΕΛΛΑΔΑ – ΗΠΑ
  • 18:00-20:00 Skateboard: Street Τελικός ανδρών
  • 20:00-21:00 Πόλο γυναικών: ΙΣΠΑΝΙΑ – ΓΑΛΛΙΑ
  • 21:00-21:30 Πινγκ πογνκ: Γύρος «64»
  • 21:30-23:30 Κολύμβηση: 1η μέρα βράδυ
  • 23:30-00:30 OLYMPIC NIGHTS – ΕΚΠΟΜΠΗ (Ζ)

ΕΡΤ 3

  • 10:00-12:00 Βόλεϊ ανδρών: ΙΑΠΩΝΙΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ
  • 12:00-14:30 Ενόργανη Γυμναστική: Προκριματικά ανδρών
  • 14:30-16:30 Μπάσκετ ανδρών: ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΙΑΠΩΝΙΑ
  • 16:30-18:15 Ενόργανη γυμναστική: Προκριματικά ανδρών
  • 18:15-20:15 Μπάσκετ ανδρών: ΓΑΛΛΙΑ – ΒΡΑΖΙΛΙΑ
  • 20:15-21:00 Μπιτς Βόλεϊ γυναικών: Προκριματικά
  • 21:00-23:30 Ενόργανη Γυμναστική: Προκριματικά ανδρών

ERT Sports

  • 12:00-14:00 Μπάσκετ ανδρών: ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ
  • 15:00-17:00 Μπιτς βόλεϊ: Φάση ομίλων
  • 18:15-19:20 Τζούντο: -48Κ (Γ), -60Κ (Α) – Τελικοί
  • 21:40-23:00 Ξιφασκία: ΕΠΕ (Γυναικών) / Σπάθη (Ανδρών) Τελικοί

ERT Sports 2

  • 13:00-24:00 Τένις Α’ γύρος ανδρών / γυναικών / Μικτά

Ολόκληρο το μεγάλο αθλητικό γεγονός θα καλυφθεί από τη συχνότητα της ΕΡΤ (Το υπόλοιπο πρόγραμμα).

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.