Η ευρωπαϊκή πρεμιέρα της ΑΕΚ συνοδεύτηκε από νίκη στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά όχι μ’ ένα αποτέλεσμα που θα της εξασφάλιζε άμεσα μια θέση στον γ’ προκριματικό του Conference League.

Η Ένωση προηγήθηκε 3-0 στο 31′, χάρη σε γκολ των Λιούμπισιτς, Γκαρσία και Γκατσίνοβιτς, αλλά και 4-0 στο 53′ με σκόρερ τον Μουκουντί. Αντί όμως να σιγουρέψει τη νίκη της απέναντι στην άσημη Ίντερ ντ’ Εσκάλδες, υποχρεώθηκε σ’ ένα εύθραυστο 4-3 που δεν της επιτρέπει να πανηγυρίζει.

Με 23 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι 14 στην εστία, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θα έπρεπε να είναι πολύ πιο αποτελεσματική στο παιχνίδι. Κάτι που δεν συνέβη, επιτρέποντας παράλληλα στην αντίπαλό της από την Ανδόρα να βρει δύο αναπάντεχα γκολ από το 78′ (Αντρέου) ως το 83′ (Μαρτίνες) και να μειώσει σε απόσταση βολής.

Τα προσωπικά λάθη κόστισαν πολύ ακριβά, καθώς και το πρώτο τέρμα των φιλοξενούμενων στο 65′ ήταν αυτογκόλ του Βίντα.

Προφανώς και για την ανέτοιμη ΑΕΚ το ζητούμενο είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Παρόλα αυτά είναι λογικό το αποτέλεσμα να προβληματίζει δεδομένου πως το επίπεδο της Ίντερ ήταν πολύ χαμηλό και οι «κιτρινόμαυροι» εμφανίστηκαν επιπόλαιοι σε κάθε επίπεδο. Μέχρι και πέναλτι έχασε ο Γκαρσία (75′) πριν από την αντίπαλη αντεπίθεση.

ΑΕΚ: Στρακόσα, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (75′ Μάνταλος), Σιμάνσκι (64′ Γαλανόπουλος), Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς (64′ Κοϊτά), Ελίασον (64′ Φερνάντες), Λιούμπιτσιτς, Γκαρσία (75′ Άμραμπατ)

Ίντερ ντ’ Εσκάλδες: Μουνιός, Γκαγιέγκο, Πουέντες (89′ Ερμάν), Φέχερ, Τόρες (63′ Σάντσες), Έλο (46′ Μαρτίνες), Αλόνσο, Μπουχάρμα (63′ Αντρέου), Μπερλάνγκα, Ζαν-Λουκ (19′ Ντε Λα Τόρε), Λόπες