Υπεγράφη η Σύμβαση για το Μεγαλύτερο Έργο Ανάπλασης στο Δήμο Μαλεβιζίου

Μια νέα εποχή για το Δήμο Μαλεβιζίου εγκαινιάστηκε με την υπογραφή της σύμβασης για την ανάπλαση της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στο Γάζι.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, υπέγραψε τη σύμβαση σε μια ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Μαλεβιζίου «Μίκης Θεοδωράκης», παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, καθώς και των βουλευτών Μάξιμου Σενετάκη, Ελένης Βατσινά και Φραγκίσκου Παρασύρη. Παρόντες ήταν επίσης αυτοδιοικητικοί από όλους τους βαθμούς, εκπρόσωποι της εκκλησίας και πλήθος κόσμου.

Στην ομιλία του, ο κ. Μποκέας δεν έκρυψε τη συγκίνησή του, αναφερόμενος στις δυσκολίες και τη σκληρή δουλειά που απαιτήθηκαν για την επίτευξη αυτού του στόχου. «Πριν από πέντε χρόνια, αυτό το έργο φάνταζε ουτοπικό», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας τη συλλογική προσπάθεια που οδήγησε στην πραγματοποίησή του. «Το έργο της Ελευθερίου Βενιζέλου ανήκει πρωτίστως σε όλο το Μαλεβίζι και στις επόμενες γενιές», πρόσθεσε.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, συνεχάρη τον Δήμαρχο και όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου. «Απόψε είναι μια ξεχωριστή στιγμή για το Μαλεβίζι», τόνισε, επισημαίνοντας ότι το έργο εισέρχεται πλέον στη φάση της υλοποίησής του, χάρη στη συστηματική εργασία πολλών ανθρώπων.

Οι βουλευτές Μάξιμος Σενετάκης, Ελένη Βατσινά και Φραγκίσκος Παρασύρης συνεχάρησαν τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου για την υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου, το οποίο θα αλλάξει τη φυσιογνωμία της πόλης του Γαζίου και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ευθύμης Μπακογιάννης, σε χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στα οφέλη του έργου, το οποίο θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της περιοχής. Τόνισε πως τέτοιες προσπάθειες αποτελούν στόχο του υπουργείου, το οποίο χρηματοδότησε το έργο από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ο μελετητής του έργου, Γιώργος Αλεξάκης, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβλήθηκε κατά την εκπόνηση της μελέτης, ώστε να αποτυπωθούν οι σύγχρονες ανάγκες κυκλοφορίας πεζών και να μετατραπεί η οδός Ελευθερίου Βενιζέλου σε μια ασφαλή αρτηρία. Η συγκοινωνιολόγος Μαρία Σίτη εξήγησε πώς το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας ενσωματώνει την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, καθιστώντας την ένα πρότυπο έργο για όλο το Δήμο.

Η ανάπλαση της Ελευθερίου Βενιζέλου χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, την Περιφέρεια Κρήτης, τα ανταποδοτικά του ΑΔΜΗΕ-ΑΡΙΑΔΝΗ για τη Μεγάλη Ηλεκτρική Διασύνδεση Κρήτης-Αττικής και ίδιους πόρους του Δήμου Μαλεβιζίου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.