Για απόπειρα ανθρωποκτονίας διώκονται οι δύο εκ των τεσσάρων δραστών της άγριας επίθεσης σε βάρος ελληνοκαναδού τουρίστα σε μπαρ του Ηρακλείου στην Κρήτη. Ο ξυλοδαρμός του 49χρονου έγινε μπροστά στα μάτια των παιδιών και της συζύγου του.

Υπενθυμίζεται πως και οι τέσσερις παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα ασύλληπτοι, ενώ οι δύο που έχουν ταυτοποιηθεί είναι ένας 31χρονος από τα Ζωνιανά και ένας 32χρονος από το Γάζι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, η δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Δικαιοσύνη ήταν για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, ωστόσο η αρμόδια Εισαγγελική λειτουργός, αφού αξιολόγησε το υλικό άσκησε σε βάρος των εμπλεκόμενων, ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην ανακρίτρια, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες ώρες.

«Ζει εκ θαύματος»

Σχετικά με το βίαιο επεισόδιο, μίλησε ο δικηγόρος του 49χρονου τουρίστα Μανώλης Τρούλης δηλώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο πελάτης του «ζει εκ θαύματος».

«Αναρρώνει. Τα τραύματα ήταν πολλά και σημαντικά. Στην πραγματικότητα έδωσε μία μάχη για τη ζωή του και ζει εκ θαύματος. Χρησιμοποιήθηκε ένα μεταλλικό αντικείμενο. Κάποια καρέκλα ή σκαμπό ίσως με το οποίο τον χτύπησαν στο κεφάλι», ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος μιλώντας στο Mega.

Και συνέχισε: «Υποβλήθηκε σε τραχειοστομία. Η οικογένεια γνωρίζω πως φιλοξενείται με πρωτοβουλία του δημάρχου Ηρακλείου, σε έναν χώρο που έχει διαθέσει ο Δήμος. Έλαβε και μία σημαντική πρωτοβουλία. Έδωσε εντολή στο νομικό τμήμα του δήμου να εξετάσει το ενδεχόμενο να υποβληθεί δήλωση υποστήριξης κατηγορίας στην Εισαγγελία Ηρακλείου, στηρίζοντας το δικαίωμα στην εμπέδωση της ασφάλειας των πολιτών. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι πράξεις αυτές είναι κακουργήματα. Με αυτό αμαυρώνεται η Κρήτη».

60 ράμματα στο κεφάλι

Την ίδια ώρα σοκάρει η ακτινογραφία του 49χρονου, ο οποίος υποβλήθηκε σε 6ωρο χειρουργείο με τους γιατρούς να του κάνουν συνολικά 60 ράμματα στο κεφάλι.

Όπως διακρίνεται στην ακτινογραφία, το θύμα έχει σπάσει το κρανίο του σε τρία σημεία, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega του τοποθετήθηκαν 40 μεταλλικά εξαρτήματα.

ακτινογραφία

Δείτε το ρεπορτάζ:

Πώς ξεκίνησε ο ξυλοδαρμός

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά την έξοδο του τουρίστα με την οικογένειά του, από το μπαρ, θαμώνας (ένας εκ των δραστών) ακούμπησε καταλάθος το τσιγάρο του στο χέρι του Ελληνοκαναδού. Ο νεαρός κρατά το τσιγάρο πίσω από την πλάτη του όσο είναι στραμμένος στην παρέα του και κουβεντιάζουν αμέριμνοι.

Έπειτα από κάποια δευτερόλεπτα φαίνεται να αντιλαμβάνεται το τι έχει συμβεί και να λέει στον 49χρονο πως δεν τον κατάλαβε. Οι δύο άντρες συνεχίζουν να ανταλλάζουν ορισμένες κουβέντες έως ότου μπαίνει στο πλάνο ένας τρίτος, εκτός της παρέας των Κρητικών.

Από ‘κει και έπειτα η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει.

Τότε πια αρχίζουν να μαζεύονται γύρω τους και άλλα πρόσωπα και από τις δύο πλευρές. Αποτυπώνεται ξεκάθαρα ότι ανταλλάσσουν κουβέντες, μεσολαβούν χειρονομίες και σπρωξίματα εκατέρωθεν (η 41χρονη Ισλανδή μπαίνει επίσης στη μέση) και η όλη φασαρία μετατοπίζεται πλέον εκτός μπαρ, όπου η παρέα των νεαρών ξυλοκόπησε άγρια τον 49χρονο.