Επίσκεψη Γιώργου Αμανατίδη στην Καστοριά: Νέα έργα και υποδομές στο επίκεντρο

Η περιοδεία ξεκίνησε από την περιοχή της Πολυκάρπης, όπου πραγματοποιούνται εργασίες καθαρισμού καλαμιώνων στην παραλίμνια περιοχή.

Την Τρίτη 23 Ιουλίου 2024, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο, πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς. Παρόντες στις επισκέψεις ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Χαρίσιος Γκοβεδάρος, η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Καστοριάς Βάσω Σιδηροπούλου και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Όλγα Τράσια και Θεόφιλος Ζυμπίδης.

Καθαρισμός Καλαμιώνων στην Πολυκάρπη

Η περιοδεία ξεκίνησε από την περιοχή της Πολυκάρπης, όπου πραγματοποιούνται εργασίες καθαρισμού καλαμιώνων στην παραλίμνια περιοχή με μηχανήματα της Π.Ε. Καστοριάς και την αδειοδότηση του ΟΦΥΠΕΚΑ. Ο καθαρισμός αυτός αναμένεται να βελτιώσει τη βιοποικιλότητα της περιοχής, να αναδείξει υποβαθμισμένα ενδιαιτήματα και να ενισχύσει την προστασία της δημόσιας υγείας.

Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για το Γηροκομείο Καστοριάς

Στη συνέχεια, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Καλλίνικου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Γηροκομείου, υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για τη «Βελτίωση της εισόδου και των υποδομών του Γηροκομείου Καστοριάς για τα ΑΜΕΑ», προϋπολογισμού 180.000€. Το έργο περιλαμβάνει την ανακατασκευή της κεντρικής εισόδου, την κατασκευή ράμπας ΑμεΑ, την εγκατάσταση εξωτερικού ανελκυστήρα και άλλες εργασίες που θα βελτιώσουν την πρόσβαση και τις συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων.

Συνάντηση με τον Σωματείο Εργατοτεχνιτών Καστοριάς

Ακολούθησε συνάντηση με την Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας», όπου συζητήθηκαν θέματα του κλάδου τους.

Ενημέρωση για το Έργο «Βελτίωση Δρόμου Λιανοτόπι – Γράμμος»

Η περιοδεία συνεχίστηκε στον Γράμμο, όπου παρουσία του Δημάρχου Νεστορίου Χρήστου Γκοσλιόπουλου και της Προέδρου του Τοπικού Αλεξάνδρας Μάτσια, ενημερώθηκαν για την πορεία του έργου «Βελτίωση Δρόμου Λιανοτόπι – Γράμμος», προϋπολογισμού 2.200.000€. Το έργο αφορά την ασφαλτόστρωση του δρόμου μήκους 6.800 μέτρων και τη σήμανση.

Δωρεά Υπολογιστή στο Φυλάκιο Γράμμου

Στο Φυλάκιο Γράμμου έγινε παραχώρηση ενός ολοκληρωμένου συστήματος υπολογιστή από την Π.Ε. Καστοριάς, για την κάλυψη των αναγκών του φυλακίου.

Επισκέψεις και Συζητήσεις για Αναπτυξιακά Έργα

Οι επισκέψεις συνεχίστηκαν στο χωριό Γράμμος, όπου συζητήθηκαν αναπτυξιακά έργα όπως η βελτίωση της βατότητας δρόμων και άλλες παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω του 1.300.000€. Τέλος, στο Επταχώρι, συζήτησαν με την Πρόεδρο του Τοπικού Ρούλα Σουλιώτη και κατοίκους για θέματα που τους απασχολούν.

Η επίσκεψη του Περιφερειάρχη και των συνεργατών του στην Καστοριά ανέδειξε τη σημασία των τοπικών έργων υποδομής για την βελτίωση της ποιότητας ζωής και την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.