Δήμος Θηβαίων: Ολοκλήρωση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας

Το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας Δήμου Θηβαίων χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου με το ποσό των 49.600,00 € από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Ο Δήμος Θηβαίων ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.), σύμφωνα με τον Ν. 4819/2021 και τις προδιαγραφές που καθορίστηκαν με την απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας της 19ης Νοεμβρίου 2021. Το Σ.Α.Π. χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου με το ποσό των 49.600,00 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συγκεκριμένα από τον Άξονα Προτεραιότητας 2 του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2022».

Το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας στοχεύει στον εντοπισμό και τη διαμόρφωση των σημείων που απαιτούν επεμβάσεις και κατασκευές, καθώς και στη δημιουργία προσβάσιμων διαδρομών που θα εξασφαλίζουν τη σύνδεση βασικών κοινόχρηστων και κοινωφελών χρήσεων εντός του δήμου. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων που διευκολύνει την καθημερινότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες και εκείνων με περιορισμένη κινητικότητα.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γεώργιος Αναστασίου, δήλωσε σχετικά: «Η δημοτική αρχή βελτιώνει συνεχώς την προσβασιμότητα των κρίσιμων υποδομών του Δήμου. Στο πλαίσιο αυτό, η υλοποίηση του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας θα βοηθήσει περαιτέρω στην ανάπτυξη ενός προσβάσιμου δικτύου με στόχο τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τα άτομα με περιορισμένη κινητικότητα».

Η ολοκλήρωση του Σ.Α.Π. αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου Θηβαίων, προάγοντας την ισότητα και την κοινωνική συνοχή μέσω της εξασφάλισης προσβασιμότητας στις δημόσιες υποδομές και υπηρεσίες.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.