Δήμος Πολυγύρου απομακρύνει παράνομες ξαπλώστρες από την παραλία Καλυβών

Περισσότερες από εκατό ξαπλώστρες και ομπρέλες απομάκρυναν το πρωί της Τρίτης τα συνεργεία του Δήμου Πολυγύρου από την παραλία των Καλυβών, σε μια επιχείρηση που ξεκίνησε στις 6:30 π.μ.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με τη χρήση δύο φορτηγών του δήμου και ενός μηχανήματος, ενώ παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Βασίλης Φαρδογιάννης, και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού, Γιάννης Λελεγιάννης. Η Αστυνομία συνέδραμε στην επιχείρηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, μερικοί από τους παραθεριστές που αντιλήφθηκαν την επιχείρηση έσπευσαν να μαζέψουν τα πράγματά τους. Όσοι δεν πρόλαβαν έχουν τη δυνατότητα να παραλάβουν τα αντικείμενά τους από την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου στον Πολύγυρο, όπου φυλάσσονται.

«Έχουμε ενημερώσει εδώ και ένα μήνα ότι θα προχωρήσουμε στον καθαρισμό των παραλιών από ομπρέλες και ξαπλώστρες, καθώς το πάκτωμά τους είναι παράνομο. Δεν γίνεται κάποιοι παραθεριστές να οικειοποιούνται τις παραλίες. Μπορεί τα προηγούμενα χρόνια να υπήρχε ανοχή σε αυτήν την παρανομία, αλλά αυτό πρέπει να τελειώσει. Είναι θέμα σεβασμού προς όλους», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Βασίλης Φαρδογιάννης, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση θα επαναλαμβάνεται μέχρι να γίνει αντιληπτό ότι οι παραλίες πρέπει να είναι προσβάσιμες σε όλους τους πολίτες.

Η δράση αυτή έρχεται να αντιμετωπίσει την παράνομη κατάληψη δημοσίων χώρων στις παραλίες από ιδιώτες, διασφαλίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση για όλους. Ο Δήμος Πολυγύρου επισημαίνει πως η χρήση της παραλίας είναι δικαίωμα όλων των πολιτών και θα συνεχίσει τις προσπάθειες για τη διασφάλιση αυτού του δικαιώματος.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.