Χωρίς σαφές συμπέρασμα για το θάνατο του 64χρονου στην Αρκαδία που πέθανε μετά από άγριο ξυλοδαρμό σε γλέντι βάπτισης στο χωριό Αγιος Πέτρος στην Κυνουρία, ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση. Η αιτία θανάτου του 64χρονου παραμένει ακόμη απροσδιόριστη και οι απαντήσεις αναμένεται ότι θα προκύψουν από το συνδυασμό των ευρημάτων της ιατροδικαστικής με αυτά των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων που ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιατροδικαστής εντόπισε χτυπήματα και τραύματα στο σώμα του 64χρονου αλλά δεν είναι σε θέση να πει ότι αυτά ήταν θανατηφόρα. Συγκεκριμένα ο 64χρονος έφερε χτυπήματα στη δεξιά πλευρά του σώματος του και συγκεκριμένα στον λαιμό, το κεφάλι, πάνω από το μάτι, αλλά και στον ώμο.

Απολογείται το ζευγάρι

Το ζευγάρι που κατηγορείται για τον θάνατο του 64χρονου, θα απολογηθεί σήμερα Τετάρτη (24/7). Ο σύζυγος κατηγορείται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και η σύζυγος για απλή συνέργεια.

Την ίδια ώρα η οικογένεια του θύματος ζητά να ερευνηθούν και άλλα άτομα που παρακολουθούσαν τον άγριο ξυλοδαρμό.

Και άλλοι εμπλεκόμενοι

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, το ζευγάρι κλώτσησε τον 64χρονο τουλάχιστον τρεις φορές. Οι ίδιοι  υποστηρίζουν πως βρίσκονταν σε άμυνα όταν βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με το θύμα. Υποστηρίζουν ότι η κατηγορούμενη είχε δεχτεί λεκτική παρενόχληση από τον 64χρονο,  ο οποίος προσπάθησε να την πιάσει από την μέση και της ζήτησε τον αριθμό του τηλεφώνου της.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, ποινικολόγος Δημήτρης Γεωργακόπουλος, σε δήλωσή του αναφέρει ότι ο 64χρονος ήταν ένας αγαπητός άνθρωπος, ενώ μιλά για προσπάθεια «δολοφονίας χαρακτήρα», επισημαίνοντας ότι «οι συμμέτοχοι στη δολοφονία του Νίκου Μαστραντώνη είναι πολλοί», μεταξύ αυτών και εκείνοι που «σφύριζαν αδιάφορα» ενώ ένας συγχωριανός τους δεχόταν χτυπήματα.

«Δολοφονία χαρακτήρα»

«Άτομα που δολοφόνησαν το συνάνθρωπό μας πάνω στην πλατεία του χωριού του με μια γελοία αφορμή, δεν κάνουν και ιδιαίτερη υπέρβαση με το να διαπράττουν και τη δολοφονία του χαρακτήρα του.

Και οι συμμέτοχοι στη δολοφονία του Νίκου, είναι πολλοί: Εκτός από τους ήδη συλληφθέντες φυσικούς αυτουργούς, υπάρχουν αυτοί που τους συνέδραμαν, και αυτοί που «σφύριζαν αδιάφορα» ενώ ένας συγχωριανός τους δεχόταν τα δολοφονικά χτυπήματα. Ντροπή τους. Κι ας μην επαναπαύονται.

Έχω λάβει διευρυμένη εντολή από την οικογένειά του αείμνηστου Νίκου Μαστραντώνη, να κινήσω κάθε νόμιμη διαδικασία προκειμένου να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη ΟΛΟΙ οι εμπλεκόμενοι», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ισχυρισμός του κατηγορουμένου

Όπως προκύπτει από την απολογία του κατηγορούμενου κατά την αστυνομική προανάκριση που επικαλείται το Star, ήδη από το γλέντι της βάφτισης είχε αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Όπως υποστήριξε, η σύζυγός του ήταν αναστατωμένη και εκείνος ξεκίνησε συζήτηση με τον 64χρονο για να δει τι συνέβη. Στη συνέχεια περιγράφει πως πήγαν στο μπαρ αργά το βράδυ και ξαφνικά η σύζυγός του τού ζήτησε να φύγουν άμεσα με το παιδί τους. Αντιλήφθηκε, όπως ισχυρίστηκε, ότι ο 64χρονος τους ακολουθούσε:

«Πήγα να μπω στη θέση του συνοδηγού, όμως αυτός είχε προπορευτεί και μου εμπόδισε την είσοδο στο αμάξι μου, κρατώντας την πόρτα του συνοδηγού η οποία ήταν ανοιχτή. Εγώ του είπα «Σε παρακαλώ θέλω να μπω στο αμάξι μου», καταλαβαίνοντας πλέον ότι ο ίδιος θέλει να κάνει κάποιο κακό σε εμάς, αφού ήταν εμφανώς εξαγριωμένος. Αυτός έκανε λίγο στην άκρη και μόλις πήγα να μπω, με βούτηξε από τα ισχία μου και με σήκωσε κυριολεκτικά και με πέταξε στη θέση του συνοδηγού λέγοντάς μου «Έλα, μπες μέσα»».