Απόδημοι Έλληνες από την Αδελαΐδα στην Κρήτη

Την Περιφέρεια Κρήτης επισκέφθηκαν σήμερα 26 απόδημοι Έλληνες από την Αδελαΐδα της Αυστραλίας, οι οποίοι πραγματοποιούν δεκαήμερη επίσκεψη στο νησί.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας είναι η Αλεξάνδρα Βακιτσίδου, η οποία ανακηρύχθηκε Γυναίκα της Χρονιάς το 2019 στην Αυστραλία.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, καλωσόρισε θερμά τους επισκέπτες, αναφερόμενος στις δράσεις των αποδήμων και τη στήριξη που παρέχει η Περιφέρεια Κρήτης. Υπογράμμισε την διαχρονική σχέση του νησιού με τους απόδημους Κρητικούς και Έλληνες, αναγνωρίζοντας την σημαντική συμβολή τους στην προώθηση του κρητικού πολιτισμού και της κρητικής ταυτότητας.

Οι επισκέπτες είναι φιλοξενούμενοι του Υπουργείου Εξωτερικών και της Περιφέρειας Κρήτης. Το πρόγραμμα της επίσκεψής τους περιλαμβάνει ξεναγήσεις σε ιστορικές τοποθεσίες, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία. Την υλοποίηση και τον σχεδιασμό του προγράμματος ανέλαβε εθελοντικά η Αθηνά Σφακάκη.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Γεωργία Μηλάκη, παρουσίασε τις πολιτιστικές δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης και τόνισε τη σημασία της διατήρησης και προώθησης του κρητικού πολιτισμού. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, υπήρξε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, ενισχύοντας περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ της Κρήτης και της απόδημης ελληνικής κοινότητας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.