Άρση ασυλίας της Έλενας Ακρίτα μετά τη μήνυση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι

Ομόφωνη απόφαση από την Επιτροπή Δεοντολογίας - Η Έλενα Ακρίτα με επιστολή της δήλωσε ότι παραιτείται από την βουλευτική ασυλία της.

Υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας της Έλενας Ακρίτα μετά από μήνυση της συζύγου του πρωθυπουργού Μαρέβας Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη για συκοφαντική δυσφήμιση, τάχθηκαν ομοφώνως τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή της δήλωσε ότι παραιτείται από την βουλευτική ασυλία της. «Δεν πρόκειται να κρυφτώ πίσω από καμία ασυλία και κανένα προνόμιο», ανέφερε, δηλώνοντας έτοιμη να κριθεί ως πολίτης επί ίσοις όροις από τα δικαστήρια.

Αφορμή αποτέλεσαν αναρτήσεις της βουλευτού κατά της κυρίας Γκραμπόφσκι οι οποίες είχαν χαρακτηριστεί από την ίδια «προσβλητικά και ανήθικα» προκαλώντας την προσφυγή της στην Δικαιοσύνη, ενώ για «χυδαία και απρόκλητη» ανάρτηση είχα κάνει λόγο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι ο ίδιος θα καταθέσει ως μάρτυρας στο δικαστήριο.

Η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας θα έρθει προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής. Εν τω μεταξύ υπέρ της άρσης της ασυλίας της κυρίας Ακρίτας εισηγείται η επιτροπή και για άλλη παλαιότερη υπόθεση μετά από μήνυση εις βάρος της για συκοφαντική δυσφήμιση από δημοσιογράφο.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.