12 κορυφαία καταδυτικά ρολόγια του 2024

Σας παρουσιάζουμε μερικά από τα ωραιότερα καταδυτικά μοντέλα που δημιούργησαν οι Rolex, Omega, Breitling, Panerai, Blancpain, Baume & Mercier, Longines, Tudor, Rado, TAG Heuer, Alpina και Zenith.

Ρολόγια καταδύσεων. Υπάρχει μία μεγάλη μερίδα ανδρικού κοινού που δεν τα αποχωρίζεται σε καμία πτυχή της καθημερινής της ζωής. Κι ας είναι φτιαγμένα για να εξυπηρετούν συγκεκριμένο σκοπό: να αντέχουν σε μεγάλα βάθη. Η αρχική τους χρήση αφορούσε κατά βάση τους φανατικούς θιασώτες των βυθών. Τουλάχιστον αυτό ίσχυε μέχρι την έλευση των σύγχρονων ηλεκτρονικών υπολογιστών καρπού, που τα αντικατέστησαν ως εργαλεία καταδύσεων και που πλέον εμπιστεύονται με κλειστά μάτια οι ερασιτέχνες και οι επαγγελματίες δύτες. Τα ρολόγια καταδύσεων είναι στιβαρά, επιβλητικά στον καρπό του χεριού, με υψηλών προδιαγραφών κατασκευή, αξιόπιστους μηχανισμούς, και είναι ανθεκτικά σε παντός είδους κακουχίες, ιδίως στις τεράστιες πιέσεις που ασκούνται όσο βαθύτερα καταδύεται κανείς στους ωκεανούς. Πέρα όμως από την αδιαμφισβήτητη τεχνική τους υπεροχή, είναι εξίσου εντυπωσιακά και στην όψη. Γιατί η σύγχρονη εποχή επιτρέπει τη χρήση σπορ ρολογιών όχι μόνο για αθλητικές δραστηριότητες αλλά και για όλες τις ώρες της ημέρας, ακόμη και για επίσημες εμφανίσεις. Πλέον φαντάζει μάλλον φυσιολογικό κάτω από το μανίκι ενός κουστουμιού να ξεπροβάλλει ένα αυθεντικό καταδυτικό ρολόι. Παρακάτω θα βρείτε μία επιλογή από μοντέλα που θα βρείτε στην αγορά το 2024. Σας τα παρουσιάζουμε με αλφαβητική σειρά.

1. ALPINA Seastrong Diver Extreme Automatic

To πιο προσιτό οικονομικά από τα μοντέλα που σας παρουσιάζουμε. Έχει τετραγωνισμένη κάσα διαστάσεων 39×40,4 χιλιοστών από ανοξειδωτο ατσάλι, στεγανή μέχρι 300 μέτρα, κεραμική καταδυτική στεφάνη, ανάγλυφο καντράν με ευμεγέθεις δείκτες και ενδείξεις ωρών, αυτόματο μηχανισμό και πορτοκαλί λουράκι από καουτσούκ. Τιμή: €1.995 (Χρονοφλάμ)

2. BAUME & MERCIER Riviera Azur 300m

Αυτό το πολύ στιλάτο μοντέλο έχει δωδεκάγωνη κάσα 42 χιλιοστών από ατσάλι, στεγανή μέχρι 300 μέτρα βάθος. Η καταδυτική στεφάνη του έχει δακτύλιο από μπλε ανοδιωμένο αλουμίνιο. Από το διαφανές μπλε καντράν διαφαίνεται ο αυτόματος μηχανισμός. Το σύνολο ολοκληρώνει ένα εργονομικό λουράκι από καουτσούκ. Και πάλι σε μπλε χρώμα. Τιμή: €4.300 (Χρονοφλάμ)

3. BLANCPAIN Fifty Fathoms Automatique

Εμπνευσμένο από το πρωτότυπο Fifty Fathoms, ένα από τα ρολόγια που άφησαν ιστορία στον κόσμο των καταδύσεων, το νέο αυτό μοντέλο έχει κάσα διαμέτρου 42,3 χιλιοστών από τιτάνιο, στεγανή μέχρι 300 μέτρα. Από το διαφανές πίσω καπάκι της μπορεί να θαυμάσει κανείς τον αυτόματο μηχανισμό. Ιδιαίτερη λεπτομέρεια, η καταδυτική στεφάνη που καλύπτεται από κρύσταλλο ζαφειριού. Το ρολόι αγκαλιάζει στιβαρά τον καρπό με ένα μπρασελέ από τιτάνιο. Τιμή: €21.650 (Kassis)

4. BREITLING Superocean Automatic 46 Super Diver

Άρτι αφιχθέν, αυτό το επιβλητικό μοντέλο έχει εύρωστη ατσάλινη κάσα διαμέτρου 46 χιλιοστών, η οποία είναι στεγανή μέχρι 1.000 μέτρα βάθος! Είναι προικισμένη με κεραμική καταδυτική στεφάνη, καντράν σε χρώματα παραλλαγής και ατσάλινο μπρασελέ ρυθμιζόμενου μήκους. Όπως σε όλα τα ρολόγια της Breitling, ο αυτόματος μηχανισμός του φέρει πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC. Τιμή: €6.200 (Breitling Boutique)

5. LONGINES Hydroconquest GMT

Εκτός από πανέτοιμο να καταδυθεί στους βυθούς μέχρι 300 μέτρα βάθος, αυτό το ρολόι προσφέρει και μία εξαιρετικά χρήσιμη λειτουργία δεύτερης ώρας, χάρη στον κεντρικό του δείκτη GMT. Η κάσα του διαμέτρου 43 χιλιοστών είναι από ανοξείδωτο ατσάλι και διαθέτει καταδυτική στεφάνη από μαύρο κεραμικό. Συνδυάζεται με ατσάλινο μπρασελέ και κρύβει μέσα της έναν αυτόματο μηχανισμό με 72 ώρες αυτονομίας. Τιμή: €3.400 (Swatch Group Greece)

6. OMEGA Seamaster Diver 300M Paris 2024

Ειδική έκδοση με αφορμή την Ολυμπιάδα στο Παρίσι. Έχει κάσα διαμέτρου 42 χιλιοστών από ατσάλι, στεγανή μέχρι 300 μέτρα, ανάγλυφη στεφάνη από χρυσό Moonshine, λευκό κεραμικό καντράν με λεπτομέρειες από χρυσό Moonshine, αυτόματο μηχανισμό Master Chronometer και μπρασελέ με σύστημα καταδυτικής προέκτασης. Στην ανάγλυφη πλάτη της κάσας υπάρχει ένα χρυσό μετάλλιο με την Ολυμπιακή φλόγα, οι πέντε κύκλοι των Ολυμπιακών Αγώνων και η φράση Paris 2024. Tιμή: €10.100 (Omega Boutique)

7. PANERAI Submersible QuarantaQuattro Luna Rossa Ti-Ceramitech

Ως ο επίσημος χορηγός του 37ου America’s Cup της Βαρκελώνης και της ομάδας Luna Rossa Prada Pirelli η Panerai δημιούργησε τη συλλογή Submersible Luna Rossa. Κορυφαίο μοντέλο της, το εικονιζόμενο. Έχει κάσα διαμέτρου 44 χιλιοστών, στεγανή μέχρι 500 μέτρα, από Ti-Ceramitech. Πρόκειται για μία πατενταρισμένη διεργασία κεραμοποίησης του τιτανίου που του προσδίδει ένα ιδιαίτερο μπλε χρώμα. Φοράει λουράκι από καουτσούκ και ύφασμα στα χρώματα της ομάδας Luna Rossa. Ο αυτόματος μηχανισμός του ρολογιού εξασφαλίζει τρεις ημέρες αυτονομίας. Τιμή: €16.900 (Panerai Boutique)

8. RADO Captain Cook High-Tech Ceramic Skeleton

Αυτή η ολοκαίνουρια εκδοχή του αγαπημένου Captain Cook επιλέγει ένα ανοιχτό μπλε χρώμα για την κεραμική κάσα, τη στεφάνη, την κλίμακα των λεπτών, την κορώνα και το λουράκι. Η κάσα του έχει διάμετρο 43mm και είναι στεγανή μέχρι 300 μέτρα βάθος. Από το διαφανές φιμέ κρύσταλλο του καντράν μπορεί να διακρίνει κανείς τον αυτόματο μηχανισμό του ρολογιού. Τιμή: €5.000 (Swatch Group Greece)

9. ROLEX Oyster Perpetual Deepsea

Όπως προδίδει και το όνομά του, αυτό δεν είναι ένα απλό καταδυτικό ρολόι. Η διαμέτρου 44 χιλιοστών κάσα του από κίτρινο χρυσό 18Κ παραμένει στεγανή μέχρι 3.900 μέτρα βάθος! Διαθέτει στεφάνη Cerachrom με ένθετο δακτύλιο από μπλε κεραμικό, καντράν από μπλε λάκα με φωσφορίζουσες λεπτομέρειες από Chromalight, αυτόματο μηχανισμό Superlative Chronometer και χρυσό μπρασελέ Oyster με σύστημα ρύθμισης μήκους Glidelock. Τιμή: €57.700 (Rolex Boutique)

10. TAG HEUER Aquaracer Professional 300 Date

Ολοκαίνουριο μοντέλο από την ονομαστή καταδυτική συλλογή Aquaracer. Έχει κάσα διαμέτρου 42 mm, στεγανή μέχρι 300 μέτρα βάθος. Η δωδεκάγωνη στεφάνη του έχει επιφάνεια από μπλε κεραμικό και το καντράν του με το μπλε κυματοειδές μοτίβο έχει φωσφορίζουσες ενδείξεις και δείκτες από λευκή SuperLuminova. Στο εσωτερικό χτυπά ένας αυτόματος μηχανισμός με ημερομηνία και 80 ώρες ενεργειακής αυτονομίας. Τιμή: €3.750 (TAG Heuer Boutique)

11. TUDOR Black Bay Ceramic Blue

Αυτό το αμιγώς καταδυτικό ρολόι που μόλις παρουσιάστηκε έχει κάσα 41 χιλιοστών από μαύρο κεραμικό, στεγανή μέχρι 200 μέτρα, καντράν σε έντονο μπλε ρουαγιάλ με μεγάλους δείκτες και ενδείξεις που φωσφορίζουν στο σκοτάδι και αυτόματο μηχανισμό με πιστοποίηση χρονομέτρου ακριβείας Master Chronometer και 70 ώρες αυτονομίας. Προσφέρεται με δύο λουράκια: ένα υβριδικό από δέρμα και καουτσούκ με μπλε ραφές και ένα από μαύρο αδιάβροχο ύφασμα με μία μπλε ρίγα στο κέντρο. Τιμή: €5.320 (Rolex Hellas)

12. ZENITH DEFY Revival

Εντυπωσιακό ρολόι, πιστή αναπαραγωγή του πρώτου καταδυτικού μοντέλου DEFY του 1969. Έχει ατσάλινη κάσα 37 χιλιοστών, στεγανή μέχρι 600 μέτρα, αυτόματο μηχανισμό Elite και ατσάλινο μπρασελέ. Τιμή: €8.000 (Σε εξουσιοδοτημένα καταστήματα και στο zenithwatches.com)

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.