Ψαράκια σαβόρο με άρωμα Λευκάδας
Η κυρία Μαρία Κορφιάτη, με καταγωγή από τη Λευκάδα, μας παρουσιάζει τη συνταγή για ψαράκια σαβόρο. Αυτή η παραδοσιακή ελληνική συνταγή από τα Επτάνησα συνδυάζει τηγανητό ψάρι με μια γλυκόξινη σάλτσα, γνωστή ως σαβόρο, εξασφαλίζοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Η κυρία Μαρία Κορφιάτη, με καταγωγή από τη Λευκάδα, μας παρουσιάζει τη συνταγή για ψαράκια σαβόρο. Αυτή η παραδοσιακή ελληνική συνταγή από τα Επτάνησα συνδυάζει τηγανητό ψάρι με μια γλυκόξινη σάλτσα, γνωστή ως σαβόρο, εξασφαλίζοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
25λΧρόνος Μαγειρέματος:
15λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 4-5 μερίδες
- 1½ κιλό διάφορα μικρά ψάρια (μαρίδες, γόπες, κουτσομούρες, μπαρμπούνια, γαύρος)
- 1 φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. ξίδι από κόκκινο κρασί
- 1 κεφάλι σκόρδο σε φέτες
- 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
- 3 φύλλα δάφνης
- Αλεύρι για το πανάρισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πλένουμε και τα αλατίζουμε μέσα σε σουρωτήρι. Στη συνέχεια, τα αλευρώνουμε, τα τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τα τηγανίζουμε. Τα μεταφέρουμε σε πήλινη γάστρα ή σε ένα πυρέξ.
Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι το ψιλοκομμένο σκόρδο με το δεντρολίβανο και λίγο νεράκι, για να μαλακώσει.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στη φωτιά να δέσει ελαφρώς σε σάλτσα.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα ψάρια στο ταψί ώστε να καλυφθούν πλήρως.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε.
Μικρά Μυστικά
Για να απολαύσσετε στο έπαρκο τη νόστιμη σάλτσα του φαγητού συνοδέψτε το πιάτο σας με φρέσκο ψωμί.