Κάμαλα ή Καμάλα Χάρις; Πώς προφέρεται, πού τονίζεται και τι σημαίνει

Πώς προφέρεται το όνομα της υποψήφιας προέδρου των ΗΠΑ, Κάμαλα ή Καμάλα Χάρις; - Την απάντηση δίνει η ίδια μέσα από βίντεο της

Πρόκειται για το πρόσωπο που συζητούν όλοι τα τελευταία 24ωρα, μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, να μην είναι υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Είναι το άτομο που κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθεί στην τελική μάχη απέναντι στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο λόγος για τη σημερινή αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Κάμαλα Χάρις, η οποία σκοπεύει από το νέο έτος να είναι η πρώτη γυναίκα «ένοικος» στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου.

Πού τονίζεται;

Αρκετοί είναι εκείνοι που κάνουν λάθος στην προφορά του ονόματος της Χάρις, κάνοντας λάθος στον τονισμό.

Ωστόσο, η σημερινή υποψήφια για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών είχε σπεύσει μέσα από ένα βίντεο να ξεκαθαρίσει τη σωστή προφορά του ονόματός της, όντας τότε υποψήφια αντιπρόεδρος στο πλευρό του Τζο Μπάιντεν.

Μάλιστα, στο βίντεο που είχε δημοσιευτεί το 2016, η ίδια απαντά στο ερώτημα: «Καμάλα ή Κάμαλα Χάρις;», λέγοντας ότι ονομάζεται «Κάμαλα Χάρις».

Τι σημαίνει;

Το Kamala είναι σανσκριτική λέξη που σημαίνει «άνθος του Λωτού» , ένα λουλούδι με ιδιαίτερη σημασία στην ινδική κουλτούρα.

Η Κάμαλα Χάρις, γεννήθηκε στο Όουκλαντ της Καλιφόρνιας, από πατέρα Τζαμαϊκανό-Αμερικανό και μητέρα Ινδή.

Οι διφυλετικές ρίζες της τη βοήθησαν να ασχοληθεί με ανθρώπους με διαφορετικές ταυτότητες που συνυπάρχουν στην Αμερική.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.