ΗΠΑ: Ο Τζορτζ Κλούνεϊ ανακοίνωσε τη στήριξή του στην Κάμαλα Χάρις

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν σώζει τη Δημοκρατία για μία ακόμη φορά» δήλωσε ο Αμερικανός ηθοποιός εκφράζοντας την υποστήριξη του προς την Καμάλα Χάρις

Ο πρωταγωνιστής του Χόλιγουντ Τζορτζ Κλούνεϊ, ένας από τους σημαντικότερους υποστηρικτές του Δημοκρατικού Κόμματος που είχε καλέσει τον Τζο Μπάιντεν να αποσύρει την υποψηφιότητά του, ανακοίνωσε σήμερα ότι στηρίζει την Κάμαλα Χάρις στην εκστρατεία της για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, χαιρετίζοντας την απόφαση του απερχόμενου προέδρου να αποσυρθεί.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν έδειξε τι σημαίνει αληθινή ηγεσία. Σώζει τη Δημοκρατία για μία ακόμη φορά», δήλωσε ο Αμερικανός ηθοποιός σε ένα δελτίο τύπου που έστειλε στο CNN, διαβεβαιώνοντας πως θα κάνει «ό,τι περνάει από το χέρι του για να στηρίξει την αντιπρόεδρο Χάρις» στην προεκλογική εκστρατεία της.

Αυτός ο ένθερμος υποστηρικτής των Δημοκρατικών, που εμπλέκεται στη συγκέντρωση χρημάτων για το κόμμα, κάλεσε τη 10η Ιουλίου τον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα των προεδρικών εκλογών λόγω των αμφιβολιών για την κατάσταση της υγείας του.

«Αγαπώ τον Τζο Μπάιντεν. Όμως, χρειαζόμαστε έναν άλλο υποψήφιο», είχε γράψει ο Τζορτζ Κλούνεϊ σε άρθρο του στους New York Times, λίγες εβδομάδες αφότου είχε συμμετάσχει μαζί με άλλους πρωταγωνιστές του Χόλιγουντ σε ένα γκαλά υπέρ του υποψηφίου.

«Τα σημαίνοντα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος (…), οι γερουσιαστές, τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και οι άλλοι υποψήφιοι που κινδυνεύουν να χάσουν τον Νοέμβριο πρέπει να ζητήσουν από αυτόν τον πρόεδρο να αποσυρθεί εκουσίως», έγραφε στην επιστολή του.

Έπειτα από εβδομάδες πιέσεων, ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε προχθές, Κυριακή, ότι αποσύρεται από την προεκλογική εκστρατεία του, λιγότερο από τέσσερις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές και τάχθηκε υπέρ της στήριξης της υποψηφιότητας της αντιπροέδρου του Κάμαλα Χάρις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.