Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Παραιτήθηκε η επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών

Την παραίτησή της έκανε γνωστή η επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, Κίμπερλι Τσίτλε, μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Την παραίτησή της έκανε γνωστή η επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, Κίμπερλι Τσίτλε, έπειτα από την παραδοχή της για παραλείψεις την ημέρα της απόπειρας δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ κατά την διάρκεια της ομιλίας του.

Κατά την διάρκεια της χθεσινής ακρόασης στο Κογκρέσο αναφορικά με την απόρειρα δολοφονίας, η Κίμπερλι Τσίτλε παραδέχτηκε πως η μυστικές υπηρεσίες απέτυχαν.

«Ως διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για οποιοδήποτε κενό ασφαλείας», είπε η Τσίτλε, η οποία δέχεται πιέσεις από Ρεπουμπλικανούς να παραιτηθεί.

«Η απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ τη 13η Ιουλίου αποτελεί τη σημαντικότερη επιχειρησιακή αποτυχία στους κόλπους της Secret Service εδώ και δεκαετίες», πρόσθεσε η ίδια.

Σύντομα ο διορισμός του διαδόχου

«Η ανεξάρτητη επανεξέταση για να κατανοήσουμε ακριβώς τι συνέβη στις 13 Ιουλίου συνεχίζεται και ανυπομονώ να αξιολογήσω τα συμπεράσματά της», δήλωσε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε ανακοίνωσή του. «Όλοι ξέρουμε ότι αυτό που συνέβη εκείνη την ημέρα δεν μπορεί να συμβεί ξανά», τόνισε.

Πρόσθεσε πως θα διορίσει σύντομα διάδοχο επικεφαλής της Υπηρεσίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πολυάριθμοι  Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί βουλευτές είχαν καλέσει για την παραίτηση της Τσίτλε.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.