Χίλιες νέες θέσεις εργασίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Σημαντική ενίσχυση σημειώνει το πρόγραμμα απασχόλησης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς οι διαθέσιμες νέες θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 1.000, φτάνοντας συνολικά τις 2.000 θέσεις.

Το πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία θέσεων πλήρους απασχόλησης για την πρόσληψη ανέργων στην περιοχή. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 70% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών για διάστημα 12 μηνών, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12 μήνες.

Απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr).

Μετά την υποβολή της αίτησης, η ΔΥΠΑ ελέγχει αν η επιχείρηση πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ υποδεικνύουν υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια του εργοδότη, ο οποίος επιλέγει τον κατάλληλο ωφελούμενο και προχωράει στην πρόσληψη.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος, μετά την αύξηση των θέσεων, ανέρχεται σε 28.600.000 ευρώ, χρηματοδοτούμενος από πόρους της ΔΥΠΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Δημόσια Πρόσκληση και το πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ στη διεύθυνση www.dypa.gov.gr.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.